För 4 veckor sedan så påbörjade jag och min familj ett vinkit från PGW med mousserande vin.
Jäsningen höll sig aktiv i 3 veckor, och sista veckan så bubblade det ca 1 gång var 10e sekund.
Nu till problemet. Det är GRUMLIGT. Och på ytan kan man se en liten halvtransparent gele-liknande grej flyta omkring.
Är vinet kontaminerat? Vågar man tillsätta klarningsmedel och buteljera ändå?
Det har jäst på en jämn temperatur av 19 grader, och vi desinfekterade allt enligt anvisningarna. Hade t.om handskar på oss under processen.
Här är bilder.
Är detta vin kört?
Re: Är detta vin kört?
Jag är defenitivt ingen expert men jag skulle absolut klarna och smaka på vinet och om jag tyckte att det smakade gott så skulle jag buteljera det och dricka av det. Jag tror att om vinet är så dåligt så att det är farligt då kännesr man det på smaken. Mitt råd är att alltså att låta smaken avgöra om det är drickbart eller inte.
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: 2 och 0 gäster