Observera

Du är inte inloggad och är påväg att skapa ett gästinlägg. Gästinlägg måste godkännas av forumledningen innan de visas på forumet. Detta kan dröja upp till en dag. Klicka här för att Logga in eller Bli medlem

Observera

Du läser en tråd som är taggad med Labmaster. Detta är en föråldrad och felkonstruerad apparat som inte ger ren sprit. Om du planerar ett nybygge se till att inte bygga en labmaster. Läs mer i dessa trådar Destillationsteori och teknik och Kolonnbrännartyper

Temp Styrning?

Allt om kolonnbrännare.
Baronen1973
Finjäsare
Inlägg: 56
Blev medlem: tor okt 29, 2015 20:10

Temp Styrning?

Inlägg av Baronen1973 »

Någon med ett bra tips på en temp styrning av en reflux maskin?
latmasken
Brygguru
Inlägg: 4508
Blev medlem: tor sep 30, 2010 11:57

Re: Temp Styrning?

Inlägg av latmasken »

Vad ska du styra? (För jag antar att du ska styra nåt baserat på temperaturen. Med en kolonnbrännare är det ju ingen vits med att försöka styra nån temperatur)

Det vanligaste är ju E-ARC, en VM där man slår av uttaget (magnetventil) om kolonnen tappar balans (så den får stabilisera sig igen).

PM och CM är väl väldigt tveksam till om man kan reglera automatiskt på ett vettigt sätt. Med PM är det svårt att få tillräckligt snabb respons på regleringen samtidigt som man undviker att det slutar koka. CM är det nog ännu svårare att få snabb respons på.

LM tror jag inte man behöver reglera reflux på, det är nog svårt att göra uttaget för fort på en LM så den tappar balansen?
Skriv svar

Återgå till "Kolonnbrännare"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 8 och 0 gäster