Observera

Du är inte inloggad och är påväg att skapa ett gästinlägg. Gästinlägg måste godkännas av forumledningen innan de visas på forumet. Detta kan dröja upp till en dag. Klicka här för att Logga in eller Bli medlem

Observera

Du läser en tråd som är taggad med Labmaster. Detta är en föråldrad och felkonstruerad apparat som inte ger ren sprit. Om du planerar ett nybygge se till att inte bygga en labmaster. Läs mer i dessa trådar Destillationsteori och teknik och Kolonnbrännartyper

Ersätta omältade ingredienser

Ölsatser och recept. Även recensioner av ölsatser och tillbehör.
click
Bryggmästare
Inlägg: 310
Blev medlem: tor okt 20, 2016 19:32

Ersätta omältade ingredienser

Inlägg av click »

Jag har börjat brygga öl lite mer seriöst och är väldigt sugen på att brygga en NEIPA.

Receptet jag sneglar på innehåller både omältat havre, vete och majs, ett halvkilo av varje.

Snål som jag är tycker jag att det känns onödigt att köpa alla dom tillsatserna när jag har havregryn, grahamsmjöl och polenta I skafferiet.

Sen bara koka en gröt på alltihopa för att gelatinisera, och tillsätta vid mäskning.

Är det någon som prövat eller skall man hålla sig till dom torrifierade varianterna från bryggbutiker?
vafan
Brygguru
Inlägg: 1283
Blev medlem: tis jan 18, 2011 8:01
Ort: Norrbotten

Re: Ersätta omältade ingredienser

Inlägg av vafan »

Du behöver inte köpa de "torrified" varianterna från en bryggbutik, utan gör som du skriver.

Torrified varianterna är redan "gelatiniserade" så man behöver inte värma upp den till 85C.

Däremot så tycker jag att polenta är lite för finkorningt.
BIAB+NoChill Nuff Said!
Skriv svar

Återgå till "Ölsatser och recept"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 9 och 0 gäster