Jag har börjat brygga öl lite mer seriöst och är väldigt sugen på att brygga en NEIPA.
Receptet jag sneglar på innehåller både omältat havre, vete och majs, ett halvkilo av varje.
Snål som jag är tycker jag att det känns onödigt att köpa alla dom tillsatserna när jag har havregryn, grahamsmjöl och polenta I skafferiet.
Sen bara koka en gröt på alltihopa för att gelatinisera, och tillsätta vid mäskning.
Är det någon som prövat eller skall man hålla sig till dom torrifierade varianterna från bryggbutiker?
Ersätta omältade ingredienser
Re: Ersätta omältade ingredienser
Du behöver inte köpa de "torrified" varianterna från en bryggbutik, utan gör som du skriver.
Torrified varianterna är redan "gelatiniserade" så man behöver inte värma upp den till 85C.
Däremot så tycker jag att polenta är lite för finkorningt.
Torrified varianterna är redan "gelatiniserade" så man behöver inte värma upp den till 85C.
Däremot så tycker jag att polenta är lite för finkorningt.
BIAB+NoChill Nuff Said!
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: 9 och 0 gäster