Jag har satt mina första satser gjorda på dextros.
Min fråga är om värdena från Oechslemätaren ska hanteras/beräknas annorlunda än med vanlig sackaros?
Mao: blir densitetsförändringen annorlunda vid jäsning på de olika sockerarterna?
Eller är det så att sackaros upplöses till dextros/fruktos i vattnet så att man därmed kan räkna på ungefär samma sätt oberoende vilket socker man använder?
/davwielyn
Oechslemätare på mäsk med glukos (dextros, "bryggsocker")
-
- Bryggmästare
- Inlägg: 413
- Blev medlem: ons sep 21, 2016 17:36
- Utrustning: Pot + 3 plattad CM
Re: Oechslemätare på mäsk med glukos (dextros, "bryggsocker"
ingen aning, men varför fippla med dyrt socker. blir inte annorlunda resultat än vanligt strösocker.
så vida du inte leker med rå socker eller brunsocker, för då blir det liknande rom
så vida du inte leker med rå socker eller brunsocker, för då blir det liknande rom
Re: Oechslemätare på mäsk med glukos (dextros, "bryggsocker"
Quaerere scientiam.
Deficiente pecunia deficit omnia.
Ad acta!
Deficiente pecunia deficit omnia.
Ad acta!
-
- Bryggmästare
- Inlägg: 413
- Blev medlem: ons sep 21, 2016 17:36
- Utrustning: Pot + 3 plattad CM
Re: Oechslemätare på mäsk med glukos (dextros, "bryggsocker"
ok, lite drygt, men visst
-
- Turbojäsare
- Inlägg: 39
- Blev medlem: ons apr 10, 2019 20:47
Re: Oechslemätare på mäsk med glukos (dextros, "bryggsocker"
Druvsocker ska vara lite snabbare och kunna få jästen att jäsa 2-3% starkare än vanligt socker och det blir mindre finkel.Swedish Pride skrev:ingen aning, men varför fippla med dyrt socker. blir inte annorlunda resultat än vanligt strösocker.
så vida du inte leker med rå socker eller brunsocker, för då blir det liknande rom
Men det är nog inte värt pengarna om man bara ska göra sprit som ändå ska kolas.
-
- Bryggmästare
- Inlägg: 208
- Blev medlem: ons aug 05, 2009 22:05
Re: Oechslemätare på mäsk med glukos (dextros, "bryggsocker"
Kolas?Den Sista Snusen skrev:Druvsocker ska vara lite snabbare och kunna få jästen att jäsa 2-3% starkare än vanligt socker och det blir mindre finkel.Swedish Pride skrev:ingen aning, men varför fippla med dyrt socker. blir inte annorlunda resultat än vanligt strösocker.
så vida du inte leker med rå socker eller brunsocker, för då blir det liknande rom
Men det är nog inte värt pengarna om man bara ska göra sprit som ändå ska kolas.
Det gjorde man på 80-90talet, när alla hade en "kaosmaster"
Bästföre Mäsk 7-9%
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: 9 och 0 gäster