Observera

Du är inte inloggad och är påväg att skapa ett gästinlägg. Gästinlägg måste godkännas av forumledningen innan de visas på forumet. Detta kan dröja upp till en dag. Klicka här för att Logga in eller Bli medlem

Observera

Du läser en tråd som är taggad med Labmaster. Detta är en föråldrad och felkonstruerad apparat som inte ger ren sprit. Om du planerar ett nybygge se till att inte bygga en labmaster. Läs mer i dessa trådar Destillationsteori och teknik och Kolonnbrännartyper

Årets midsommar snapsar.

Hemkryddning, likörer, köpesessenser och allmänna drinktips.
Användarvisningsbild
smygbrännarn
Bryggmästare
Inlägg: 211
Blev medlem: fre sep 13, 2013 19:58

Årets midsommar snapsar.

Inlägg av smygbrännarn »

Hej,! Tänkte delge årets sommarsnapsar om någon vill ha lite inspiration.

Jordgubb, vaniljstång samt sötad med honung.

Blåbär, halv vaniljstång samt en skvätt honung.

Rabarber, halv vaniljstång samt honung.

Äpple, kanelstång samt en vinge av stjärn anis.

Akvavit av fänkål,anis,stjärn anis,kummin,citron samt en dillstjälk.

Chilli och ingefära en kryddig hälsodryck med två färska chili frukter samt en ordentlig bit ingefära som får ligga kvar för utseende.

Dillsnaps lägg i två stora stjälkar dill i en flaska brännvin låt stå en dag och njut.

Pepparmint av pepparmint arom låt stå en vecka ruska varje dag och sila av i kaffefilter.

Stjärn anis lägg 4 styck stjärn anis i en flaska brännvin och njut söta om du vill ha mer liknande ousu.

Ja det var några av sommarens snapsar och dom är alla baserade på 70 cl 40% sprit och kryddmått om inget annat anges vid fruktsnaps har jag fyllt en halvliters burk med frukt,sprit och honung efter tycke låtit stå en vecka silat av och fyllt upp till 70 cl.

Återgå till "Kryddning, likörer, essenser & drinktips"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 7 och 0 gäster