Löste upp den lilla tjäran jag fick i lite whisky, o hällde sedan i ett par droppar i en halvmörklager.
Fick fran en liten men tydlig tjärsmak. Blev gott.
Får nog prova en liten "tjär-ale" nästa gång jag brygger. Har nog tjära till iallafall 5 liter öl.
Tjäröl
-
- Bryggare
- Inlägg: 196
- Blev medlem: ons feb 19, 2014 8:36
Re: Tjäröl
There is few tar producers left in Finland and some of them produce extract from tar that is suitable for food, and beer. That's where I get it and amount of use is minimal, maybe 2dl / 2000L of beer.
Detta är svaret jag fick på frångan hur man får fram den där härliga tjärsmaken.
Så det där med tjärgodis är kanske inte så dumt iallafall.
Detta är svaret jag fick på frångan hur man får fram den där härliga tjärsmaken.
Så det där med tjärgodis är kanske inte så dumt iallafall.
Re: Tjäröl
ok nästa batch blir en öl med tjärgodis.
Ale eller lager jäst vad tror ni?
Kommer även brygga en öl med Lapsang Souchong.
Ale eller lager jäst vad tror ni?
Kommer även brygga en öl med Lapsang Souchong.
BIAB+NoChill Nuff Said!
- ranald
- Bryggmästare
- Inlägg: 876
- Blev medlem: lör aug 31, 2013 7:45
- Utrustning: Glasdamejanner
- Ort: Östergötland
Re: Tjäröl
Jag hittade den här länken till tjäressens, det kanske kan vara något: http://www.tobakskemi.se/tjra-p-89.html.
-
- Bryggmästare
- Inlägg: 424
- Blev medlem: ons mar 16, 2016 22:02
- Utrustning: Jästunna och jäsrör
Re: Tjäröl
Hur gjorde du med tjäran och blev det någon öl tillslut?
-
- Bryggare
- Inlägg: 196
- Blev medlem: ons feb 19, 2014 8:36
Re: Tjäröl
Det blev en lager på enbart hemma-rökt malt o sedan lite tjära i, det blev väldigt speciell smak (Minst sagt).
Kolsvart och nästan lite trögflytande, en kamrat påstod att han hade smakat något liknande en gång o då betalt typ 300 sek. för en flaska och blivit serverad det i en konjakskupa ( o det var små mängder som fylldes i varje glas).
Tjäröl blev det iallafall inte, o sedan har jag roat mig med att flytta och alla bryggerisakerna ligger i ett förråd i väntan på att det skall finnas vatten i brunnen till mer än det absolut nödvändigaste.
Får återkomma i frågan när jag har kommit igång med bryggandet igen.
Kolsvart och nästan lite trögflytande, en kamrat påstod att han hade smakat något liknande en gång o då betalt typ 300 sek. för en flaska och blivit serverad det i en konjakskupa ( o det var små mängder som fylldes i varje glas).
Tjäröl blev det iallafall inte, o sedan har jag roat mig med att flytta och alla bryggerisakerna ligger i ett förråd i väntan på att det skall finnas vatten i brunnen till mer än det absolut nödvändigaste.
Får återkomma i frågan när jag har kommit igång med bryggandet igen.
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: 3 och 0 gäster