Observera

Du läser en tråd som är taggad med Labmaster. Detta är en föråldrad och felkonstruerad apparat som inte ger ren sprit. Om du planerar ett nybygge se till att inte bygga en labmaster. Läs mer i dessa trådar Destillationsteori och teknik och Kolonnbrännartyper

Lemonad

Utrustning och teknik.
ManneSilv
Turbojäsare
Inlägg: 31
Blev medlem: ons dec 28, 2016 10:21

Lemonad

Inlägg av ManneSilv »

Kan någon hjälpa mig översätta deta recept, haha. Jag är ju så fenomenalt kass på detta. Kan man förenkla ingridienserna, t.ex tanniner och potassium osv. Eller ja, vad är det...

For a 5 gallon batch

3 bottles of 32 oz 100% lemon juice (e.g ReaLemon in the green plastic bottles or equivalent)

7 lbs sugar (or 16 cups) to ferment

3/4 tsp tannin

6 tsp. yeast nutrient (3 now, 3 later)

2 tsp. yeast energizer (1 now, 1 later)

Approx, 4 1/2 gallons water

Yeast Slurry

Potassium metabisulfite (Kmeta)

Potassium sorbate (sorbate)

Sparkolloid

2 1/3 lbs sugar (or 6 cups) to sweeten finished Skeeter Pee. Use more or less for your tastes
Användarvisningsbild
ranald
Bryggmästare
Inlägg: 876
Blev medlem: lör aug 31, 2013 7:45
Utrustning: Glasdamejanner
Ort: Östergötland

Re: Lemonad

Inlägg av ranald »

Prova att köra alltihopa genom translate.google.com?

För enheter kan du prova att googla på t.ex "32 oz to ml".
Användarvisningsbild
ranald
Bryggmästare
Inlägg: 876
Blev medlem: lör aug 31, 2013 7:45
Utrustning: Glasdamejanner
Ort: Östergötland

Re: Lemonad

Inlägg av ranald »

Potassium metabisulfite (Kmeta) Kallas för vinsvavla på svenska.
Potassium sorbate (sorbate) Kallas för jässtopp på svenska.
Sparkolloid kallas dför klarningsmedel på svenska.
ManneSilv
Turbojäsare
Inlägg: 31
Blev medlem: ons dec 28, 2016 10:21

Re: Lemonad

Inlägg av ManneSilv »

Jättetack!
Men tannin då, vad ska det vara för, eller kan man använda något annat?
Användarvisningsbild
ranald
Bryggmästare
Inlägg: 876
Blev medlem: lör aug 31, 2013 7:45
Utrustning: Glasdamejanner
Ort: Östergötland

Re: Lemonad

Inlägg av ranald »

Garvsyra ger strävhet till drycken, en extra dimension utan vilket den lätt blir tråkig.
Skriv svar

Återgå till "Utrustning och teknik för ciderbryggning"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 0 och 0 gäster