Observera

Du läser en tråd som är taggad med Labmaster. Detta är en föråldrad och felkonstruerad apparat som inte ger ren sprit. Om du planerar ett nybygge se till att inte bygga en labmaster. Läs mer i dessa trådar Destillationsteori och teknik och Kolonnbrännartyper

Bra recept för ginbasket.

Allt om gin
Kusken
Bryggmästare
Inlägg: 320
Blev medlem: sön jun 12, 2016 20:31
Utrustning: Potstill. Thumper,

Bra recept för ginbasket.

Inlägg av Kusken »

Är det någon som har ett bra recept/kryddblandning att lägga i en ginbasket? Av köpegin gillar jag bäst Plymouth gin så gärna något som påminner om det.
När en sten faller från bröstet, landar den ofta som en klump i magen.
Mrbsod
Bryggare
Inlägg: 110
Blev medlem: fre okt 14, 2016 16:47

Re: Bra recept för ginbasket.

Inlägg av Mrbsod »

Kusken skrev:Är det någon som har ett bra recept/kryddblandning att lägga i en ginbasket? Av köpegin gillar jag bäst Plymouth gin så gärna något som påminner om det.

"En kompis" provade detta. Receptet är för en 25 liters kokaremen är bara att skala antar jah. Gns är alltså neutral sprit.

Jag vet inte hur plymouth gin smakar, men gillar man typ len saphire gin så siktar man på att köra allt i ginbasket/i etanolångan. Gillar man lite kraftigare gin så kör man direkt i kokaren, typ som jag.

Skippa väldigt lite Fores, separera tails. Eftersom man strippat en gång så blir det lite Fores, men den är lite oljig.
Tails är lite otydligare enlig min kompis erfarenhet små behållare o smaka av vad som ska behållas o vad som ska ratas skulle jag säga. Kan vara värt att klippa tidigt o bara strippa alkoholen och ta den till nästa omgång, beror lite på hur man gillar sin gin.

- Turn GNS into 10 liters at 60%;
- Add 120 grams of juniper berries to the boiler;
- Let it macerate for 6 to 12 hours (overnight will be fine);
- Next day add 20 grams of orange, tangerine, or lemmon skin to the gin basket;
- Also add 30 grams of coriander and 10 grams of orris root;
- Dilute boiler content with 10 liter of additional water to 30%;
- Distill in potstsill mode, only making a small Fores cut;
- End temperature around 95.5 C.
- Dilute results to 43-45% with water;
- Let it settle for 5 weeks, and you have an awesome, yet easy gin.
Kusken
Bryggmästare
Inlägg: 320
Blev medlem: sön jun 12, 2016 20:31
Utrustning: Potstill. Thumper,

Re: Bra recept för ginbasket.

Inlägg av Kusken »

Jag tackar för info och tips. Läste något recept med gurka, har du provat?
När en sten faller från bröstet, landar den ofta som en klump i magen.
Mrbsod
Bryggare
Inlägg: 110
Blev medlem: fre okt 14, 2016 16:47

Re: Bra recept för ginbasket.

Inlägg av Mrbsod »

Nej, gurka tror jag inte att min kompis provat :) vet inte om jag skulle vilja prova heller.

Har du hittat nån bra källa till enbären? Det känns som buskarna i mitt närområde har slut på bär...
Kusken
Bryggmästare
Inlägg: 320
Blev medlem: sön jun 12, 2016 20:31
Utrustning: Potstill. Thumper,

Re: Bra recept för ginbasket.

Inlägg av Kusken »

Har inte kollat. ska nog leta i kryddhyllan på ICA
När en sten faller från bröstet, landar den ofta som en klump i magen.
Skriv svar

Återgå till "Gin"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 0 och 0 gäster