Observera

Du läser en tråd som är taggad med Labmaster. Detta är en föråldrad och felkonstruerad apparat som inte ger ren sprit. Om du planerar ett nybygge se till att inte bygga en labmaster. Läs mer i dessa trådar Destillationsteori och teknik och Kolonnbrännartyper

Stora clone-tråden

Ölsatser och recept. Även recensioner av ölsatser och tillbehör.
Användarvisningsbild
Madmaxtiger
Bryggmästare
Inlägg: 437
Blev medlem: tis maj 17, 2011 13:58
Ort: Norr om Helsingborg

Re: Stora clone-tråden

Inlägg av Madmaxtiger »

binx skrev:
Madmaxtiger skrev:Brygger idag 2st cloner på Pilsner Urquell. Återkommer med recept om de blir bra. Om några månader då....
Hur blev den?
Inte nöjd. För lite malt och bitterhet i dem. Ska göra om receptet.
En del som står och puttrar här och där.
Siimeen
Bryggare
Inlägg: 116
Blev medlem: tis feb 16, 2010 10:29

Re:

Inlägg av Siimeen »

Lanemyr skrev:Många frågar ju efter Oppigårds amarillo. Dessa uppgifter går ju att hitta på deras hemsida, Borde ju inte vara omöjligt att luska fram ett godkänt recept från de.



Maltsorter: Pale Ale malt, färgmalt och ljus karamellmalt.

Humlesorter: Amarillo, även torrhumlad.

OG: 1060

FG: 1015

IBU: 44

EBC: 30

Ölet kryddas bara med en humlesort - amarillo. Vi har även torrhumlat med amarillo. Doft och smak är mer bärigt fruktig än citrusfruktig som blir resultatet med många andra amerikanska humlesorter. Ölets alkohol (5,9%) och restsötma bär tydligt fram humlesmakerna. Färgen är kopparfärgad och maltgivan innehåller även cirka 15 procent vetemalt. Beskan är ganska hög men karktäristiskt för öltypen som är en amerikansk pale ale

Men det står ju att de använt 15% vetemalt fast det står det ju inget om i maltsorter?
testade detta öl :) gott men behöver mer humle för att likna opigårds.
Så länge det finns korv finns det hopp.
Siimeen
Bryggare
Inlägg: 116
Blev medlem: tis feb 16, 2010 10:29

Re: Stora clone-tråden

Inlägg av Siimeen »

Madmaxtiger skrev:Chimay Blue

14,00 g Northern Brewer [8,50 %] - Boil 90,0 min Hop 10 21,6 IBUs
0,45 g Protafloc (Boil 15,0 mins) Fining 11 -
11,00 g Hallertauer Hersbrucker [4,00 %] - Boil Hop 12 3,4 IBUs
7,00 g Hallertauer Hersbrucker [4,00 %] - Boil Hop 13 0,4 IBUs
Vad menas här? hallertauger på 15 min?
Så länge det finns korv finns det hopp.
forzo
Färsk jäst
Inlägg: 7
Blev medlem: fre aug 21, 2015 1:04

Re: Stora clone-tråden

Inlägg av forzo »

Har två klonrecept jag tänkt brygga inom en snar framtid, båda recepten är "lånade" från diverse sidor på nätet och sedan omräknade till 10 liters satser, svenska mått och 75% effektivitet.

Första som ska bryggas är en klon på Resin IPA från Sixpoint Brewery. Originalreceptet (finns här https://www.reddit.com/r/Homebrewing/co ... _sixpoint/) använde sig av HERMS men eftersom jag inte har det ändrade jag till dekoktion. Dock tycker jag det verkar lite bökigt så jag funderar på att ändra igen och köra infusion rakt av och bara hälla på kokande vatten för att få upp tempen i slutet. Men har inte bestämt mig än, får se hur det blir.

Recipe: Resin IPA clone
Brewer:
Asst Brewer:
Style: Imperial IPA
TYPE: All Grain
Taste: (30,0)

Recipe Specifications
--------------------------
Boil Size: 17,44 l
Post Boil Volume: 11,44 l
Batch Size (fermenter): 10,00 l
Bottling Volume: 9,50 l
Estimated OG: 1,092 SG
Estimated Color: 12,7 SRM
Estimated IBU: 97,0 IBUs
Brewhouse Efficiency: 75,00 %
Est Mash Efficiency: 82,5 %
Boil Time: 90 Minutes

Ingredients:
------------
Amt Name Type # %/IBU
3,28 kg Pale Ale Malt 2-Row (Briess) (3,5 SRM) Grain 1 81,4 %
0,58 kg Caramel/Crystal Malt - 20L (20,0 SRM) Grain 2 14,4 %
0,17 kg Caramel/Crystal Malt - 40L (40,0 SRM) Grain 3 4,2 %
26,40 g Nugget [10,00 %] - Boil 60,0 min Hop 4 56,6 IBUs
17,20 g Cascade [5,20 %] - Boil 60,0 min Hop 5 19,2 IBUs
8,70 g Cascade [5,20 %] - Boil 30,0 min Hop 6 7,4 IBUs
7,50 g Willamette [5,30 %] - Boil 30,0 min Hop 7 6,5 IBUs
11,00 g Cascade [5,20 %] - Boil 15,0 min Hop 8 6,1 IBUs
12,00 g Cascade [5,20 %] - Boil 1,0 min Hop 9 0,6 IBUs
12,00 g Willamette [5,30 %] - Boil 1,0 min Hop 10 0,6 IBUs
2,0 pkg Safale American (DCL/Fermentis #US-05) Yeast 11 -
34,50 g Cascade [5,20 %] - Dry Hop 14,0 Days Hop 12 0,0 IBUs
34,50 g Willamette [5,30 %] - Dry Hop 14,0 Days Hop 13 0,0 IBUs


Mash Schedule: Resin IPA clone
Total Grain Weight: 4,03 kg
----------------------------
Name Description Step Temperatur Step Time
Mash In Add 10,51 l of water at 73,1 C 66,7 C 90 min
Mash Out Decoct 3,52 l of mash and boil it 75,6 C 25 min

Sparge: Batch sparge with 2 steps (2,50l, 8,97l) of 66,7 C water

=========================================================================

Den andra som ska bryggas är en klon på Terrapins mjölkchokladstout Moo-Hoo. Kommer härifrån http://www.homebrewtalk.com/showthread.php?t=459159.
Kommer använda Blackprinz istället för Carafa III då den var mycket lättare att få tag på här och ska vara relativt lik.

Recipe: Moohoo clone
Brewer:
Asst Brewer:
Style: Sweet Stout
TYPE: All Grain
Taste: (30,0)

Recipe Specifications
--------------------------
Boil Size: 15,44 l
Post Boil Volume: 11,44 l
Batch Size (fermenter): 10,00 l
Bottling Volume: 9,50 l
Estimated OG: 1,067 SG
Estimated Color: 50,6 SRM
Estimated IBU: 30,0 IBUs
Brewhouse Efficiency: 75,00 %
Est Mash Efficiency: 83,0 %
Boil Time: 60 Minutes

Ingredients:
------------
Amt Name Type # %/IBU
2,00 kg Pale Ale Malt 2-Row (Briess) (3,5 SRM) Grain 1 68,0 %
0,20 kg Caramel/Crystal Malt - 80L (80,0 SRM) Grain 2 7,0 %
0,20 kg Choklad (Castle) (456,9 SRM) Grain 3 7,0 %
0,20 kg Oats, Flaked (1,0 SRM) Grain 4 7,0 %
0,10 kg Carafa III (525,0 SRM) Grain 5 3,5 %
0,07 kg Roasted Barley (761,4 SRM) Grain 6 2,4 %
0,15 kg Milk Sugar (Lactose) (0,0 SRM) Sugar 7 5,2 %
7,90 g Nugget [14,00 %] - Boil 60,0 min Hop 8 25,9 IBUs
7,90 g Willamette [4,50 %] - Boil 15,0 min Hop 9 4,1 IBUs
1,0 pkg British Ale Yeast (Wyeast Labs #1098) [1 Yeast 10 -
120,00 g Cocoa nibs (Secondary 0,0 mins) Flavor 11 -


Mash Schedule: Single Infusion, Full Body, Batch Sparge
Total Grain Weight: 2,94 kg
----------------------------
Name Description Step Temperatur Step Time
Mash In Add 8,72 l of water at 74,6 C 68,9 C 60 min

Sparge: Batch sparge with 2 steps (2,04l, 7,97l) of 75,6 C water

-------------------------------------------------------------------------------------
=======================================================================

Återkommer med recensioner om några månader när jag bryggt båda :)
Bygdeorginal
Färsk jäst
Inlägg: 10
Blev medlem: ons jan 28, 2009 9:44

Re: Stora clone-tråden

Inlägg av Bygdeorginal »

Red horse , the philipino beer ... any recept too find ?
pettak
Bryggare
Inlägg: 116
Blev medlem: sön apr 14, 2013 22:33

Re: Stora clone-tråden

Inlägg av pettak »

forzo skrev:Har två klonrecept jag tänkt brygga inom en snar framtid, båda recepten är "lånade" från diverse sidor på nätet och sedan omräknade till 10 liters satser, svenska mått och 75% effektivitet.

Första som ska bryggas är en klon på Resin IPA från Sixpoint Brewery. Originalreceptet (finns här https://www.reddit.com/r/Homebrewing/co ... _sixpoint/) använde sig av HERMS men eftersom jag inte har det ändrade jag till dekoktion. Dock tycker jag det verkar lite bökigt så jag funderar på att ändra igen och köra infusion rakt av och bara hälla på kokande vatten för att få upp tempen i slutet. Men har inte bestämt mig än, får se hur det blir.

Recipe: Resin IPA clone
Brewer:
Asst Brewer:
Style: Imperial IPA
TYPE: All Grain
Taste: (30,0)

Recipe Specifications
--------------------------
Boil Size: 17,44 l
Post Boil Volume: 11,44 l
Batch Size (fermenter): 10,00 l
Bottling Volume: 9,50 l
Estimated OG: 1,092 SG
Estimated Color: 12,7 SRM
Estimated IBU: 97,0 IBUs
Brewhouse Efficiency: 75,00 %
Est Mash Efficiency: 82,5 %
Boil Time: 90 Minutes

Ingredients:
------------
Amt Name Type # %/IBU
3,28 kg Pale Ale Malt 2-Row (Briess) (3,5 SRM) Grain 1 81,4 %
0,58 kg Caramel/Crystal Malt - 20L (20,0 SRM) Grain 2 14,4 %
0,17 kg Caramel/Crystal Malt - 40L (40,0 SRM) Grain 3 4,2 %
26,40 g Nugget [10,00 %] - Boil 60,0 min Hop 4 56,6 IBUs
17,20 g Cascade [5,20 %] - Boil 60,0 min Hop 5 19,2 IBUs
8,70 g Cascade [5,20 %] - Boil 30,0 min Hop 6 7,4 IBUs
7,50 g Willamette [5,30 %] - Boil 30,0 min Hop 7 6,5 IBUs
11,00 g Cascade [5,20 %] - Boil 15,0 min Hop 8 6,1 IBUs
12,00 g Cascade [5,20 %] - Boil 1,0 min Hop 9 0,6 IBUs
12,00 g Willamette [5,30 %] - Boil 1,0 min Hop 10 0,6 IBUs
2,0 pkg Safale American (DCL/Fermentis #US-05) Yeast 11 -
34,50 g Cascade [5,20 %] - Dry Hop 14,0 Days Hop 12 0,0 IBUs
34,50 g Willamette [5,30 %] - Dry Hop 14,0 Days Hop 13 0,0 IBUs


Mash Schedule: Resin IPA clone
Total Grain Weight: 4,03 kg
----------------------------
Name Description Step Temperatur Step Time
Mash In Add 10,51 l of water at 73,1 C 66,7 C 90 min
Mash Out Decoct 3,52 l of mash and boil it 75,6 C 25 min

Sparge: Batch sparge with 2 steps (2,50l, 8,97l) of 66,7 C water

=========================================================================

Den andra som ska bryggas är en klon på Terrapins mjölkchokladstout Moo-Hoo. Kommer härifrån http://www.homebrewtalk.com/showthread.php?t=459159.
Kommer använda Blackprinz istället för Carafa III då den var mycket lättare att få tag på här och ska vara relativt lik.

Recipe: Moohoo clone
Brewer:
Asst Brewer:
Style: Sweet Stout
TYPE: All Grain
Taste: (30,0)

Recipe Specifications
--------------------------
Boil Size: 15,44 l
Post Boil Volume: 11,44 l
Batch Size (fermenter): 10,00 l
Bottling Volume: 9,50 l
Estimated OG: 1,067 SG
Estimated Color: 50,6 SRM
Estimated IBU: 30,0 IBUs
Brewhouse Efficiency: 75,00 %
Est Mash Efficiency: 83,0 %
Boil Time: 60 Minutes

Ingredients:
------------
Amt Name Type # %/IBU
2,00 kg Pale Ale Malt 2-Row (Briess) (3,5 SRM) Grain 1 68,0 %
0,20 kg Caramel/Crystal Malt - 80L (80,0 SRM) Grain 2 7,0 %
0,20 kg Choklad (Castle) (456,9 SRM) Grain 3 7,0 %
0,20 kg Oats, Flaked (1,0 SRM) Grain 4 7,0 %
0,10 kg Carafa III (525,0 SRM) Grain 5 3,5 %
0,07 kg Roasted Barley (761,4 SRM) Grain 6 2,4 %
0,15 kg Milk Sugar (Lactose) (0,0 SRM) Sugar 7 5,2 %
7,90 g Nugget [14,00 %] - Boil 60,0 min Hop 8 25,9 IBUs
7,90 g Willamette [4,50 %] - Boil 15,0 min Hop 9 4,1 IBUs
1,0 pkg British Ale Yeast (Wyeast Labs #1098) [1 Yeast 10 -
120,00 g Cocoa nibs (Secondary 0,0 mins) Flavor 11 -


Mash Schedule: Single Infusion, Full Body, Batch Sparge
Total Grain Weight: 2,94 kg
----------------------------
Name Description Step Temperatur Step Time
Mash In Add 8,72 l of water at 74,6 C 68,9 C 60 min

Sparge: Batch sparge with 2 steps (2,04l, 7,97l) of 75,6 C water

-------------------------------------------------------------------------------------
=======================================================================

Återkommer med recensioner om några månader när jag bryggt båda :)

Kul med en clone på smarriga MooHoo!!
Tänkte också göra ett försök på detta recept men har en fundering på när ska man tillsätta "Lactose" ?
Skriv svar

Återgå till "Ölsatser och recept"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 5 och 0 gäster