Är en ny ölbryggare och har en fråga.
När jag tittar på recept från tex beersmith så står det olika ingredienser, exemplevis:
12,11 kg Pilsner (2 Row) Bel (3,9 EBC) Grain 1 79,2 %
Nu tänkte jag handla på Humle.se eller maltmagnus.se och jag hittar inte denna malt hos dom.
Ser dock att det finns ett antal annan "Pilsnermalt" att köpa, i lite olika former - kan jag välja vilken som helst och tro att jag följer receptet?
Nästan vilket recept jag hittar så finns inte det som står i receptet - "2 Row" är vanligt förekommande men verkar inte finnas alls, vad kan jag ta istället?
Recept från nätet och vad betyder det?
Re: Recept från nätet och vad betyder det?
Nästan all malt är av 2radigt korn, det finns 6 radigt men då står det det. Köp belgisk pilsnermalt
Re: Recept från nätet och vad betyder det?
Okey - tack,
men det verkar också vara massa andra olika faktorer.
Vissa sorter verkar finnas hos maltmagnus och andra på humle.se.
Exempelvis finns inte "Munich I (Weyermann) (6.0 SRM)" hos maltmagnus, vd kan man då ersätta detta med och hur tänker man?
Mycket tacksam för ditt svar, detta verkar krångligt...
men det verkar också vara massa andra olika faktorer.
Vissa sorter verkar finnas hos maltmagnus och andra på humle.se.
Exempelvis finns inte "Munich I (Weyermann) (6.0 SRM)" hos maltmagnus, vd kan man då ersätta detta med och hur tänker man?
Mycket tacksam för ditt svar, detta verkar krångligt...
Re: Recept från nätet och vad betyder det?
ta den münchermalt som MM har annars finns det weyerman på humle
Re: Recept från nätet och vad betyder det?
Det där är lite som när man hittar matrecept hos ICA. Det står att man ska använda "1 burk ICA Basic krossade tomater", men det går självklart lika bra med krossade tomater från Coop eller Willys.
Det gäller alltså att läsa på lite och lära sig vad det finns för olika sorters malt och vad som kan skilja.
Om vi jämför med matrecept så spelar det kanske ingen roll om den rivna osten är från Coop eller ICA, men det är en jävla skillnad mellan "pizzaost" och riven västerbottensost.
Det gäller alltså att läsa på lite och lära sig vad det finns för olika sorters malt och vad som kan skilja.
Om vi jämför med matrecept så spelar det kanske ingen roll om den rivna osten är från Coop eller ICA, men det är en jävla skillnad mellan "pizzaost" och riven västerbottensost.
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: 7 och 0 gäster