Observera

Du är inte inloggad och är påväg att skapa ett gästinlägg. Gästinlägg måste godkännas av forumledningen innan de visas på forumet. Detta kan dröja upp till en dag. Klicka här för att Logga in eller Bli medlem

Observera

Du läser en tråd som är taggad med Labmaster. Detta är en föråldrad och felkonstruerad apparat som inte ger ren sprit. Om du planerar ett nybygge se till att inte bygga en labmaster. Läs mer i dessa trådar Destillationsteori och teknik och Kolonnbrännartyper

Kolsyra

Grundläggande utrustning och teknik.
Strids
Bryggare
Inlägg: 131
Blev medlem: mån sep 17, 2012 20:28
Ort: Örebro

Kolsyra

Inlägg av Strids »

Jag tycker inte att jag får så mycket kolsyra i mina öl.
I korta drag:
Primärjäser ofta i 1-2 veckor, 1 paket torrjäst eller 1 rör jäst. ingen förkultur.
sekundärjäser ibland men då endast om bär eller dylikt tillsätts.
5-6 g socker/liter vid buteljering, smakar av efter 3-4 veckor.

De senaste brygderna blev för starka (10,5) i dessa finns i princip ingen kolsyra efter 4 veckor.

Borde jag tillsätta extra jäst vid buteljering när alkoholstyrkan är så hög som 10%?
Kanske primärjäsa 1 vecka bara?

Tacksam för svar.
Knox
Brygguru
Inlägg: 1505
Blev medlem: ons nov 25, 2009 21:22
Ort: Borås

Re: Kolsyra

Inlägg av Knox »

Ja och du bör använda en primingjäst
Skriv svar

Återgå till "Utrustning och teknik för ölbryggning, Grundläggande"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 5 och 0 gäster