Observera

Du är inte inloggad och är påväg att skapa ett gästinlägg. Gästinlägg måste godkännas av forumledningen innan de visas på forumet. Detta kan dröja upp till en dag. Klicka här för att Logga in eller Bli medlem

Observera

Du läser en tråd som är taggad med Labmaster. Detta är en föråldrad och felkonstruerad apparat som inte ger ren sprit. Om du planerar ett nybygge se till att inte bygga en labmaster. Läs mer i dessa trådar Destillationsteori och teknik och Kolonnbrännartyper

Stannat på 5°ö

Utrustning och teknik.
Användarvisningsbild
Hallstrom
Bryggmästare
Inlägg: 245
Blev medlem: sön apr 25, 2004 2:00

Stannat på 5°ö

Inlägg av Hallstrom »

Jag har 27 liter mjöd som jag startade på 80°ö och har därefter tillsatt sammanlagt 3.5kg honung.
Enligt mina beräkningar skulle det behövas en halv burk till för att komma upp i ca 17%, men det slutade jäsa vid 5°.
Har jag tänkt fel?
Morn82
Turbojäsare
Inlägg: 40
Blev medlem: mån sep 05, 2011 15:12

Re: Stannat på 5°ö

Inlägg av Morn82 »

Det beror mycket på vilken jäst du har. Troligen så klarar jästen inte att jäsa mer.

Dock så är de sista socker svårjäst. Låt det stå. Tålamod är en hembryggares bästa vapen.

//Mårten
Skriv svar

Återgå till "Utrustning och teknik för mjödbryggning"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 4 och 0 gäster