Observera

Du är inte inloggad och är påväg att skapa ett gästinlägg. Gästinlägg måste godkännas av forumledningen innan de visas på forumet. Detta kan dröja upp till en dag. Klicka här för att Logga in eller Bli medlem

Observera

Du läser en tråd som är taggad med Labmaster. Detta är en föråldrad och felkonstruerad apparat som inte ger ren sprit. Om du planerar ett nybygge se till att inte bygga en labmaster. Läs mer i dessa trådar Destillationsteori och teknik och Kolonnbrännartyper

Nybörjar frågor spiralis ..

En enkel brännare som ger sprit med styrka över 90%
Sativan
Färsk jäst
Inlägg: 5
Blev medlem: tor okt 18, 2012 19:26

Nybörjar frågor spiralis ..

Inlägg av Sativan »

Hej Håller på att bygga min första spiralis nu och jag uppskattar lite hjälp :D.
Uppåtstigande spiralen är ca 3,2m och den nedåtlutande är 1,8m. kommer detta fungera? Fråga två beställde en Värmeväxlare svebry 2200 w. Fick bara tag på en 2000w vattenkokare och undrar om dom kommer fungera tillsammans eller kommer det bli kaos?

Sista frågan! Funderar hur jag ska fästa vattenkokarelementet till insidan av tunnan till plastdelen med dom 3 stiften på. Ska man ta en liten dosfräs och få igenom allt eller borra 5 hål, 2 stycken för värmeslingan och 3 st för skruvhållen som håller ihop dem?

kanske förvirrande skrivning men uppskattar hjälp om någon begriper!
Användarvisningsbild
stillton
Brygguru
Inlägg: 2400
Blev medlem: ons mar 04, 2009 18:20
Utrustning: välutrustad...

Re: Nybörjar frågor spiralis ..

Inlägg av stillton »

slingan och värmeregulatorn bör fungera, även om svebryregulatorn sägs kunna ge lite svajig uteffekt. se till att den får bra kylning bara.

vattenkokarelementet ska du skruva isär. det finns två skruvar vid kontakten så du lossar själva anslutningen på utsidan från elementet som sitter på insidan. sen plockar du ur elementet och packningen.
mät hålet som är kvar i vattenkokaren och borra ett motsvarande hål i hinken med en hålsåg. du kan även skära ut det med en bladkniv. var försiktig och tålmodig bara. du får skära många gånger i samma spår för att komma igenom utan att förstöra hinken.

montera elementet på samma sätt som det satt i vattenkokaren. om hålet inte blev helt perfekt så lägg gärna i lite akvariesilikon på den utskurna kanten.

sen kan du plugga in en kabel som exempelvis används till stationära datorer direkt på dom tre stiften.
Sativan
Färsk jäst
Inlägg: 5
Blev medlem: tor okt 18, 2012 19:26

Re: Nybörjar frågor spiralis ..

Inlägg av Sativan »

Tack för svar, har redan plockat isär elementet och strömtillförseln (sidan med tre stiften).

Tror att avståndet mellan värmeelementet och kopparplattan på strömsidan blir för kort pågrund av kokkärlets tjocklek, därav ingen kontakt. Men det är väll bara att löda på dom och förlänga. Dem flesta packningar tål väll alkohol? Dum fråga men..?
Skriv svar

Återgå till "Spiralbrännaren"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 2 och 0 gäster