Hej Bröder och Systrar!
Nu är det så att Odqvist har varit i Tyskland och köpt "lite fin Vodka" och fick en idé.
Plockade två buketter Pors i somras och hängde i taket hemma (rekommenderas, mycket fin doft). Porsbrännvin är en klassisk nubbe jag älskar och jag tror många är med mig på det. Dock är det tråkit då den i stort sett bara går få tag på i "snapslådorna" och är numera sällsynt i 40 cl eller 70 cl på Bolaget.
Så, jag tänkte göra eget Porsbrännvin, men har inte en susning om hur. Att jag ska hälla spriten på krydda i flaska är jag bekant med, men dosering och tid vet jag inte.
Har någon en hum om var jag kan hitta en recept (erkänner, har inte sökt särskilt mycket) eller har någon gjort samma brännvin själv?
Tack för er hjälp!
Porsbrännvin - Klassisk Svensk Nubbe
- Odqvist
- Moderator
- Inlägg: 1952
- Blev medlem: tis dec 02, 2008 7:54
- Utrustning: BIAB, Fatanläggning
- Ort: Falkenberg
Porsbrännvin - Klassisk Svensk Nubbe
Energiingenjör - Elkraft & VVS
Produktion:
- Bullseye Bohemian Pilsner II - 5,5 % - Fatlagring
- Mjöd på Resthonung - Primärjäsning
Produktion:
- Bullseye Bohemian Pilsner II - 5,5 % - Fatlagring
- Mjöd på Resthonung - Primärjäsning
Porsbrännvin - Klassisk Svensk Nubbe
http://receptfavoriter.se/recept/porssnaps.html första resultatet i google
Ingredienser till Porssnaps:
1 flaska porssnaps1 flaska renat brännvin (70 cl)
1 rejäl kvist pors
Så här lagar du Porssnaps:
Välj ut en fin porskvist. Skölj av porskvisten. Trockla ner den i snapsflaskan. Se till så att porskvisten ligger så att du når att ta upp den med en pincett. Porssnapsen får smak redan efter ett dygn.
Ta bort porskvisten efter några dagar.
Tips - har porssnapsen blivit för stark kan du använda den som essens och spä med okryddat brännvin.
Källa :http://receptfavoriter.se/recept/porssnaps.html
Ingredienser till Porssnaps:
1 flaska porssnaps1 flaska renat brännvin (70 cl)
1 rejäl kvist pors
Så här lagar du Porssnaps:
Välj ut en fin porskvist. Skölj av porskvisten. Trockla ner den i snapsflaskan. Se till så att porskvisten ligger så att du når att ta upp den med en pincett. Porssnapsen får smak redan efter ett dygn.
Ta bort porskvisten efter några dagar.
Tips - har porssnapsen blivit för stark kan du använda den som essens och spä med okryddat brännvin.
Källa :http://receptfavoriter.se/recept/porssnaps.html
- Odqvist
- Moderator
- Inlägg: 1952
- Blev medlem: tis dec 02, 2008 7:54
- Utrustning: BIAB, Fatanläggning
- Ort: Falkenberg
Porsbrännvin - Klassisk Svensk Nubbe
Tack för det!
Tänkte mer om någon gjort eller vet "hur nära" man kommer Systemets Porsbrännvin i smak och doft.
Tänkte mer om någon gjort eller vet "hur nära" man kommer Systemets Porsbrännvin i smak och doft.
Energiingenjör - Elkraft & VVS
Produktion:
- Bullseye Bohemian Pilsner II - 5,5 % - Fatlagring
- Mjöd på Resthonung - Primärjäsning
Produktion:
- Bullseye Bohemian Pilsner II - 5,5 % - Fatlagring
- Mjöd på Resthonung - Primärjäsning
Porsbrännvin - Klassisk Svensk Nubbe
Det blir inte så nära Systemporsens smak - den hemgjorda smakar mycket godare. Den liknar mer det danska porsbrännvinet, om man skall jämföra med någon man köper.
Re: Porsbrännvin - Klassisk Svensk Nubbe
Min pors de lux, plocka de översta bladen på skottet, alltså årets tillväxt, i juli -augusti, direkt i en vodkaflaska. Årsbladen ger en mildare smak utan bitterheten. Får stå en vecka - tio dar, silas ifrån. Till 70 cl tillsätter jag två msk konjak och en tsk råsocker, blir rundare i smaken. Ska helst lagras i ett år. Min pors plockar jag i en vik med brackvatten vid Bottenhavet.
-
- Newbie
- Inlägg: 1
- Blev medlem: lör aug 11, 2012 15:57
- Ort: järpås
- Kontakt:
Min pors
Så här gör jag: Jag fyller, ganska löst, en 5-liters dunk med porsblad. fyller upp dunken med 40% sprit och låter de stå i 2-3 dagar. står det för länge blir det beskt. Spriten blir godare med lagring, men den e även god att dricka med en gång. Denna hemmagjorda pors får en mycket fylligare smak än den som man köper på bolaget, jag tycker den smakar väääääldigt blaskigt. Testa att blanda pors och Cola, smakar lite igloo ( jag har inte mött någon som inte gillar detta, så det gåt åt ganska många litrar häe hemma)
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: 6 och 0 gäster