Hejsan har lite funderingar kring hur amylas fungerar.
Vad jag har hittat är:
Amylas bryter ner kolhydrater till socker arter
Amylas finns i bland annat saliv, potatis med fler.
Jobbar på bäst i ca 40gradig celsius.
Samt avtar i högt eller lågt PH värde. (lagom är bäst)
Det jag funderar kring är om det blir förbrukat så att säga, eller kan 10g amylas ta och bryta ner alla kolhydrat i en säg 10kg sats ris?
Har hört historier om att bita i äpplen o spotta ut dem i mäsken och att de skulle fungera för att bryta ner till socker....
Någon som vet?
Amylas
Re: Amylas
Amylas är såvitt jag vet ett enzym, d.v.s. det fungerar som en katalysator och finns alltså kvar hela tiden om man inte dödar det (i magsäcken dödas det av magsyran har jag för mig).
Re: Amylas
Ah okej, då får jag tacka och buga för denna information, har riven potatis i frysen nu så då ska jag ta o starta en mindre sats med min ny-vunna kunskap
Re: Amylas
Hur gick det då?
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: 8 och 0 gäster