Skum fråga kan tyckas, men jag har två flaskor otroligt dåligt whisky och rom hemma. Köpta i utlandet. Det smakar orenat HB med billig essens och duger varken till grogg eller matlagning. Jag skulle gärna se att det kunde förädlas till rent brännvin istället.
Då finns det som jag ser det två alternativ. Antingen spetsar jag mäsken med detta och destillerar det, eller så blandar jag det i slutprodukten och kör allt genom aktivt kol. Alternativ två känns effektivare i och med att jag har en plastis och ändå inte kan vara säker på att få ut maximalt med etanol ur mäsken. Frågan är bara om whisky/rom-smak helt neutraliseras av kolet? Någon som vet?
Vad blir resultatet om man kolar whisky eller rom?
- aqua vitae
- Admin
- Inlägg: 1917
- Blev medlem: tor jan 22, 2009 10:55
- Utrustning: Jäsrör
- Kontakt:
Re: Vad blir resultatet om man kolar whisky eller rom?
Du får nog bort det mesta med kol. Jämför med den spriten du får direkt ur plastisen, det blir ju drickbart efter kolning?
En nyfiken fråga, vad är det för märken?
En nyfiken fråga, vad är det för märken?
Re: Vad blir resultatet om man kolar whisky eller rom?
Inget märke alls så vitt jag kan se. På etiketten (som inte är större än en prislapp) står det bara vad destilleriet heter. Och det är förmodligen någon garagefirma i samma turistort som flaskan köptes. Lokal cypriotisk produktion alltså. Billigare än billigast.
Flaskorna är identiska. Det står bara ROM stämplat på den ena etiketten och WHISKY på den andra. Jag är rätt säker på att det bara är vatten, jäst och socker kört genom en cheap-ass jävla stripper och blandat med fulessens.
Flaskorna är identiska. Det står bara ROM stämplat på den ena etiketten och WHISKY på den andra. Jag är rätt säker på att det bara är vatten, jäst och socker kört genom en cheap-ass jävla stripper och blandat med fulessens.
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: 4 och 0 gäster