Observera

Du är inte inloggad och är påväg att skapa ett gästinlägg. Gästinlägg måste godkännas av forumledningen innan de visas på forumet. Detta kan dröja upp till en dag. Klicka här för att Logga in eller Bli medlem

Observera

Du läser en tråd som är taggad med Labmaster. Detta är en föråldrad och felkonstruerad apparat som inte ger ren sprit. Om du planerar ett nybygge se till att inte bygga en labmaster. Läs mer i dessa trådar Destillationsteori och teknik och Kolonnbrännartyper

Mjölkig Calvados

Allt om calvados
Användarvisningsbild
Kimberlite
Newbie
Inlägg: 4
Blev medlem: sön jan 21, 2007 1:00
Ort: Brygghuset

Mjölkig Calvados

Inlägg av Kimberlite »

Calvadosen blev mjölkig efter spädning med vatten som var kokad i ca 15min för att förhindra kalk fällning. Vanliga "Vodkan"
blir inte det. Någon som vet varför :?:
mums
Turbojäsare
Inlägg: 34
Blev medlem: tor jul 28, 2011 22:07
Ort: Söder om GBG

Mjölkig Calvados

Inlägg av mums »

Whisky blir ju grumlig när du tillsätter vatten om den inte är filtrerad, så jag skulle anta att det är detsamma med andra destillat som inte är helt klara.


Googla lite på "chill filtering" så kan du säkert hitta mer.
Skriv svar

Återgå till "Calvados"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 1 och 0 gäst