Vete Vodka
Re: Vete Vodka
Tack för input.
Ja jag måste nog köra med malt för enzymerna du pratar om verkar svåra att få tag på.
Maltmagnus har alfaamylas men mig vetetligen behövs även betaamylas plus en del andra.
Är det en specifik produkt su köper?
Kan du tänka dig dela med dig om var/hur jag köper denna?
Låter onekligen smidigt att slippa malt då jag har god tillgång på bra brödvete.
Ja jag måste nog köra med malt för enzymerna du pratar om verkar svåra att få tag på.
Maltmagnus har alfaamylas men mig vetetligen behövs även betaamylas plus en del andra.
Är det en specifik produkt su köper?
Kan du tänka dig dela med dig om var/hur jag köper denna?
Låter onekligen smidigt att slippa malt då jag har god tillgång på bra brödvete.
FOA + Kolonn (Glas)
Plastis (Original)
Plastis (Original)
-
- Bryggmästare
- Inlägg: 413
- Blev medlem: ons sep 21, 2016 17:36
- Utrustning: Pot + 3 plattad CM
Re: Vete Vodka
kör med dessa , funkar bra
https://destylacja.com/pl/p/ENZYMY-DO-Z ... PIANA/2972
de ser ut att ha gått up i pris lite, tror det e 150sek för tillräcklingt för 300kg spanmål
https://destylacja.com/pl/p/ENZYMY-DO-Z ... PIANA/2972
de ser ut att ha gått up i pris lite, tror det e 150sek för tillräcklingt för 300kg spanmål
Re: Vete Vodka
Så. Har mäskat och satt jäst till nämnda mäsk.
3 kg vete
2 kg kornmalt
18 l vatten
Mäskade 1.5 h vid ca 62 C. Mash out och top up till 21 L vört.
Torrjäst motsvarande 50 g färsk jäst tillsattes.
Blir spännande.
3 kg vete
2 kg kornmalt
18 l vatten
Mäskade 1.5 h vid ca 62 C. Mash out och top up till 21 L vört.
Torrjäst motsvarande 50 g färsk jäst tillsattes.
Blir spännande.
FOA + Kolonn (Glas)
Plastis (Original)
Plastis (Original)
Re: Vete Vodka
Jäser fint. Beställde de där polska enzymerna nu med.
Jag kan dock ingen polska.
Följde det med några instruktioner på engelska?
Eller hur gör du med dem? Det verkade vara många olika flaskor.
Jag kan dock ingen polska.
Följde det med några instruktioner på engelska?
Eller hur gör du med dem? Det verkade vara många olika flaskor.
FOA + Kolonn (Glas)
Plastis (Original)
Plastis (Original)
-
- Bryggmästare
- Inlägg: 413
- Blev medlem: ons sep 21, 2016 17:36
- Utrustning: Pot + 3 plattad CM
Re: Vete Vodka
om man klicka på de enskilda flarrorna så finns de instruktioner .
sen tar jag bara de till google translate.
ska kolla i fall ja hittar någon sparat lokalt
NU SÅ
Dosage 150ml to 1000 kg starch.
In private households, 50 ml of liquefaction enzyme -one bottle -wystarcza on 300kg of flour or grain meal (1 ml of enzyme per 6 kg of meal or flour)
Scuffing preparing a predetermined amount of meal or flour, measure the appropriate amount of enzyme liquefaction and dissolved in water at a ratio of 1 to 10.
We boil three liters of water per kg meal. Pour grits into boiling water and mix thoroughly and add the hydrated enzyme.
With traditional mashing enzyme pour into the mash at a temperature of 80-90 ° C
Optimal mash pH 5.8 -6.8
Optimum temperature 80-90 ° C
Temperature range 70-100 ° C
The pH range 5,2-7,5
For mash potato dose should be doubled.
The enzyme can also be added to "nieskleikowanej" starch before cooking. In this situation, we divide it into two parts. The second part of the enzyme give after heating the mash to 90 ° C
After that the starch contained in the mash is liquefied.
The enzyme saccharifying
After cooling the mash to 60 ° C, add citric acid to acidify the mash. The mash must have a pH of 5-5.5.
Check the pH strip. Dissolved in water give an enzyme saccharifying enzyme in an amount of 1 ml per 2 kg of meal or flour. We mix thoroughly.
One bottle of 50ml sufficient for 100 kg of meal or flour
The optimal pH of the enzyme and the working range of pH 5-5.5
Optimum temperature 55-60 ° C
The temperature range 30-70 ° C
så den du har en flaska av 1 ml per 6kg vete )eller annat spannmål, jag tar vattnet up till 95C , häller i spannmål, rör runt, häll i enzym 1 ) den som du bara har en flarra av.
lägg märke till att den skall ha varit utspädd i vanligt vatten innan den går i mashen, fan vet varför men tar så lite tid att jag gör det ändå.
när mashen kommer ner i 60c så i med enzym 2 (som du har tre flarrer av) 1ml per 2kg, så 3ggr så mycket som enzym 1.
när det kommer ner till runt 30-35c så åker bröd jästet i, brukar vara dagen efter.
det står att man ska vara noga med phn, det pallar jag inte så jag använder mer enzymer, så det räcker väll inte lika länge men mindre jobb e bra i min bok.
prova att göra exact efter instructionerna en gång sen kan du flumma runt, bra att ha en riktig gång att jämföra resultat med.
sen tar jag bara de till google translate.
ska kolla i fall ja hittar någon sparat lokalt
NU SÅ
Dosage 150ml to 1000 kg starch.
In private households, 50 ml of liquefaction enzyme -one bottle -wystarcza on 300kg of flour or grain meal (1 ml of enzyme per 6 kg of meal or flour)
Scuffing preparing a predetermined amount of meal or flour, measure the appropriate amount of enzyme liquefaction and dissolved in water at a ratio of 1 to 10.
We boil three liters of water per kg meal. Pour grits into boiling water and mix thoroughly and add the hydrated enzyme.
With traditional mashing enzyme pour into the mash at a temperature of 80-90 ° C
Optimal mash pH 5.8 -6.8
Optimum temperature 80-90 ° C
Temperature range 70-100 ° C
The pH range 5,2-7,5
For mash potato dose should be doubled.
The enzyme can also be added to "nieskleikowanej" starch before cooking. In this situation, we divide it into two parts. The second part of the enzyme give after heating the mash to 90 ° C
After that the starch contained in the mash is liquefied.
The enzyme saccharifying
After cooling the mash to 60 ° C, add citric acid to acidify the mash. The mash must have a pH of 5-5.5.
Check the pH strip. Dissolved in water give an enzyme saccharifying enzyme in an amount of 1 ml per 2 kg of meal or flour. We mix thoroughly.
One bottle of 50ml sufficient for 100 kg of meal or flour
The optimal pH of the enzyme and the working range of pH 5-5.5
Optimum temperature 55-60 ° C
The temperature range 30-70 ° C
så den du har en flaska av 1 ml per 6kg vete )eller annat spannmål, jag tar vattnet up till 95C , häller i spannmål, rör runt, häll i enzym 1 ) den som du bara har en flarra av.
lägg märke till att den skall ha varit utspädd i vanligt vatten innan den går i mashen, fan vet varför men tar så lite tid att jag gör det ändå.
när mashen kommer ner i 60c så i med enzym 2 (som du har tre flarrer av) 1ml per 2kg, så 3ggr så mycket som enzym 1.
när det kommer ner till runt 30-35c så åker bröd jästet i, brukar vara dagen efter.
det står att man ska vara noga med phn, det pallar jag inte så jag använder mer enzymer, så det räcker väll inte lika länge men mindre jobb e bra i min bok.
prova att göra exact efter instructionerna en gång sen kan du flumma runt, bra att ha en riktig gång att jämföra resultat med.
Re: Vete Vodka
Se på fan! :p
Jaså det är något slags enzym som ska göra det hela mer ...flytande i början då, fattar jag det som.
Så totalt två enzymer då.
Men måste man krossa vetet så det blir i stort sett mjöl, eller räcker det med grovkrossat som med malt när man gör öl?
Kan både krossa och mala med min sädeskvarn men tar fan så mycket mindre tid att bara krossa.
Enzymerna är på väg och har snart byggt klart effektregulator med volt- och amperemätare till kokplattan.
Plastisen går för fullt och strippar vanlig turbomäsk nu men sen ska den strippa vetemäsk.
Blir 25 l kokkärl på platta m regulator, 35 cm lång 35 mm kolonn med kopparskurbollar + glasFOA.
Räknar med att ta hearts 500 ml per timme och göra cuts.
Fan vet hur det blir med turbomäsk men vetemäsk lär bli gött.
Jaså det är något slags enzym som ska göra det hela mer ...flytande i början då, fattar jag det som.
Så totalt två enzymer då.
Men måste man krossa vetet så det blir i stort sett mjöl, eller räcker det med grovkrossat som med malt när man gör öl?
Kan både krossa och mala med min sädeskvarn men tar fan så mycket mindre tid att bara krossa.
Enzymerna är på väg och har snart byggt klart effektregulator med volt- och amperemätare till kokplattan.
Plastisen går för fullt och strippar vanlig turbomäsk nu men sen ska den strippa vetemäsk.
Blir 25 l kokkärl på platta m regulator, 35 cm lång 35 mm kolonn med kopparskurbollar + glasFOA.
Räknar med att ta hearts 500 ml per timme och göra cuts.
Fan vet hur det blir med turbomäsk men vetemäsk lär bli gött.
FOA + Kolonn (Glas)
Plastis (Original)
Plastis (Original)
-
- Bryggmästare
- Inlägg: 413
- Blev medlem: ons sep 21, 2016 17:36
- Utrustning: Pot + 3 plattad CM
Re: Vete Vodka
krossa funkar fint.
jo gott som fan blir det men om du e van vid 14% turbo körningar lär det ta lite tid att vänja sig vid mindre sprit för mycker mer jobb.
men så fort man e med på det så blir det kanon
jo gott som fan blir det men om du e van vid 14% turbo körningar lär det ta lite tid att vänja sig vid mindre sprit för mycker mer jobb.
men så fort man e med på det så blir det kanon
Re: Vete Vodka
Jag är van ölbryggare och det brukat ju vara en hel del jobb och slask så ingen fara.
Är också van att bränna med plastis och kola, och det är det jävla kolslaskandet jag vill ifrån.
Så planen är nog att köpa på mig massa vete, sen mäska, jäsa och strippa allteftersom.
Sen får man bränna när man har tillräckligt.
Dricker inte mycket men gillar bra vodka så vore kul med en egen, bra produkt.
Brännaren jag har kan inte leverera azeotrop sprit så det är väl bäst att satsa på bättre mäsk om man nu ändå får med vissa smaker.
Drömmen är att kunna hälla low wines i apparaten, bränna, ta cuts och sen ha drickfärdig sprit efter enbart spädning och ev luftning.
Vad jag fattar det som så kör du någon form av avancerad pot still med thumper? Eller en fraktionskolonn med fysiska bottnar?
Jag räknar med att få nästan tre bottnar i min kolonn sen vette fan men "glasbubbelröret" måste ju ge iaf en botten med?
Har bilder på rasket i glas-FOA tråden.
Är också van att bränna med plastis och kola, och det är det jävla kolslaskandet jag vill ifrån.
Så planen är nog att köpa på mig massa vete, sen mäska, jäsa och strippa allteftersom.
Sen får man bränna när man har tillräckligt.
Dricker inte mycket men gillar bra vodka så vore kul med en egen, bra produkt.
Brännaren jag har kan inte leverera azeotrop sprit så det är väl bäst att satsa på bättre mäsk om man nu ändå får med vissa smaker.
Drömmen är att kunna hälla low wines i apparaten, bränna, ta cuts och sen ha drickfärdig sprit efter enbart spädning och ev luftning.
Vad jag fattar det som så kör du någon form av avancerad pot still med thumper? Eller en fraktionskolonn med fysiska bottnar?
Jag räknar med att få nästan tre bottnar i min kolonn sen vette fan men "glasbubbelröret" måste ju ge iaf en botten med?
Har bilder på rasket i glas-FOA tråden.
FOA + Kolonn (Glas)
Plastis (Original)
Plastis (Original)
-
- Bryggmästare
- Inlägg: 413
- Blev medlem: ons sep 21, 2016 17:36
- Utrustning: Pot + 3 plattad CM
Re: Vete Vodka
nja, någon thumper har jag aldrig gjort, men har en potstill å en treaplattere (sortoff).
viewtopic.php?f=22&t=22930&start=30#p185347
Kör vodka lågnsamt från mäsk på tre plattor å tighta cuts, samlar på tills jag har 10-15l faints sen kör jag det igenom en packad columm som sitter på två plattor för renat.
viewtopic.php?f=22&t=22930&start=30#p185347
Kör vodka lågnsamt från mäsk på tre plattor å tighta cuts, samlar på tills jag har 10-15l faints sen kör jag det igenom en packad columm som sitter på två plattor för renat.
Re: Vete Vodka
Jävlar vilket bygge...
Mja jag är nog mer begränsad tekniskt, men tror att min apparat kan ge bra sprit om man lär sig den.
Mja jag är nog mer begränsad tekniskt, men tror att min apparat kan ge bra sprit om man lär sig den.
FOA + Kolonn (Glas)
Plastis (Original)
Plastis (Original)
-
- Bryggmästare
- Inlägg: 413
- Blev medlem: ons sep 21, 2016 17:36
- Utrustning: Pot + 3 plattad CM
Re: Vete Vodka
jovars, klart du kan, måste bara köra långsammare på kolonn med liten diameter
Re: Vete Vodka
Jag tror vi fixar biffen.
En vän fick tag i obegränsat med vete för 1.5 kr/kg nu så jag blev helsåld på ditt koncept med vetemäsk.
Vi har några steg kvar att fixa med apparaten, men hoppas få första färdiga produkten innan jul.
Vetemäskproduktionen är igång och vi börjar förhoppningsvis strippa i helgen.
Vill samla i alla fall 15-20 l low wines sen kör vi.
En vän fick tag i obegränsat med vete för 1.5 kr/kg nu så jag blev helsåld på ditt koncept med vetemäsk.
Vi har några steg kvar att fixa med apparaten, men hoppas få första färdiga produkten innan jul.
Vetemäskproduktionen är igång och vi börjar förhoppningsvis strippa i helgen.
Vill samla i alla fall 15-20 l low wines sen kör vi.
FOA + Kolonn (Glas)
Plastis (Original)
Plastis (Original)
-
- Bryggmästare
- Inlägg: 413
- Blev medlem: ons sep 21, 2016 17:36
- Utrustning: Pot + 3 plattad CM
Re: Vete Vodka
bra pris där!!!
jag får ge 10Euro för 30kg, tyckte det var bra, men inte nära ditt pris
jag får ge 10Euro för 30kg, tyckte det var bra, men inte nära ditt pris
Re: Vete Vodka
Sådär. Nu har jag fått hem enzymerna.
Hann inte kolla på det ordentligt, men det är fem flaskor och tre olika innehåll.
Tre flaskor med ett innehåll.
En flaska med mjölkvitt innehåll.
En flaska som det står alfa-amylas på.
Vafasen?
Hann inte kolla på det ordentligt, men det är fem flaskor och tre olika innehåll.
Tre flaskor med ett innehåll.
En flaska med mjölkvitt innehåll.
En flaska som det står alfa-amylas på.
Vafasen?
FOA + Kolonn (Glas)
Plastis (Original)
Plastis (Original)
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: 8 och 0 gäster