Observera

Du läser en tråd som är taggad med Labmaster. Detta är en föråldrad och felkonstruerad apparat som inte ger ren sprit. Om du planerar ett nybygge se till att inte bygga en labmaster. Läs mer i dessa trådar Destillationsteori och teknik och Kolonnbrännartyper

Odins Rye bread Wiskey.

Allt om whiskey/whisky
Kusken
Bryggmästare
Inlägg: 320
Blev medlem: sön jun 12, 2016 20:31
Utrustning: Potstill. Thumper,

Odins Rye bread Wiskey.

Inlägg av Kusken »

Tänkte jag skulle prova en lite enklare mäsk, och ovan nämda variant upptäcktes på nätet. Hittar dock inte riktigt rätt rågbröd så jag provar att få mayllardeffekten direkt på krossad råg enligt Odins tips. Tänker dessutom ha i en liten del majs, och kanske enzymer. Finns det någon här som provat receptet och har några tips eller ideer är jag tacksam.
När en sten faller från bröstet, landar den ofta som en klump i magen.
Kusken
Bryggmästare
Inlägg: 320
Blev medlem: sön jun 12, 2016 20:31
Utrustning: Potstill. Thumper,

Re: Odins Rye bread Wiskey.

Inlägg av Kusken »

Har kört denna mäsken idag. Körde med tre perforerade plattor och tog ut ca 4 liter 90%. Detta förutom heads och tails på 45 liter mäsk. smakar inte så tokigt, provade mitt i heartrun att späda med vatten till ca 40 % och det var riktigt gott. Ska lagra med bränd ek någon månad. Finns en fimsnutt på youtube. Sök på kusken still.
När en sten faller från bröstet, landar den ofta som en klump i magen.
Skriv svar

Återgå till "Whiskey"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 0 och 0 gäster