Observera

Du läser en tråd som är taggad med Labmaster. Detta är en föråldrad och felkonstruerad apparat som inte ger ren sprit. Om du planerar ett nybygge se till att inte bygga en labmaster. Läs mer i dessa trådar Destillationsteori och teknik och Kolonnbrännartyper

Skakning nödvändig?

Allt om hur du jäser din mäsk på bästa sätt.
trelleburgaren
Färsk jäst
Inlägg: 16
Blev medlem: tor okt 20, 2016 13:32

Skakning nödvändig?

Inlägg av trelleburgaren »

Hej,

Jag gjorde en sökning på forumet och gick igenom inläggen, men det verkar inte som att någon ställt en för mig uppenbar fråga.

Hur nödvändigt är det att skaka mäsken för att få ut kolsyran?
Handlar det bara om att det tar längre tid om man INTE gör det, eller mäsken kan inte klarna alls om man inte gör det?
temp_wricko
Bryggmästare
Inlägg: 537
Blev medlem: tor feb 01, 2007 1:00

Re: Skakning nödvändig?

Inlägg av temp_wricko »

Nej det är inte nödvändigt.
Allt är fråga om hur noga man vill vara. Kolsyran går ur förr eller senare ändå. Du kan koka mäsken oklarnad och med kolsyran i. Resultatet i volym och % kommer bli detsamma. Smaken däremot kommer bli sämre.
/Wricko
trelleburgaren
Färsk jäst
Inlägg: 16
Blev medlem: tor okt 20, 2016 13:32

Re: Skakning nödvändig?

Inlägg av trelleburgaren »

temp_wricko skrev:Nej det är inte nödvändigt.
Allt är fråga om hur noga man vill vara. Kolsyran går ur förr eller senare ändå. Du kan koka mäsken oklarnad och med kolsyran i. Resultatet i volym och % kommer bli detsamma. Smaken däremot kommer bli sämre.
Tack. Då känns det aktuellt att skaka :D
Skriv svar

Återgå till "Mäskjäsning"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 3 och 0 gäster