Hej,
Jag gjorde en sökning på forumet och gick igenom inläggen, men det verkar inte som att någon ställt en för mig uppenbar fråga.
Hur nödvändigt är det att skaka mäsken för att få ut kolsyran?
Handlar det bara om att det tar längre tid om man INTE gör det, eller mäsken kan inte klarna alls om man inte gör det?
Skakning nödvändig?
-
- Bryggmästare
- Inlägg: 537
- Blev medlem: tor feb 01, 2007 1:00
Re: Skakning nödvändig?
Nej det är inte nödvändigt.
Allt är fråga om hur noga man vill vara. Kolsyran går ur förr eller senare ändå. Du kan koka mäsken oklarnad och med kolsyran i. Resultatet i volym och % kommer bli detsamma. Smaken däremot kommer bli sämre.
Allt är fråga om hur noga man vill vara. Kolsyran går ur förr eller senare ändå. Du kan koka mäsken oklarnad och med kolsyran i. Resultatet i volym och % kommer bli detsamma. Smaken däremot kommer bli sämre.
/Wricko
-
- Färsk jäst
- Inlägg: 16
- Blev medlem: tor okt 20, 2016 13:32
Re: Skakning nödvändig?
Tack. Då känns det aktuellt att skakatemp_wricko skrev:Nej det är inte nödvändigt.
Allt är fråga om hur noga man vill vara. Kolsyran går ur förr eller senare ändå. Du kan koka mäsken oklarnad och med kolsyran i. Resultatet i volym och % kommer bli detsamma. Smaken däremot kommer bli sämre.
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: 5 och 0 gäster