Observera

Du läser en tråd som är taggad med Labmaster. Detta är en föråldrad och felkonstruerad apparat som inte ger ren sprit. Om du planerar ett nybygge se till att inte bygga en labmaster. Läs mer i dessa trådar Destillationsteori och teknik och Kolonnbrännartyper

Enzymer, amylas och malt

Allt om whiskey/whisky
Wodda
Färsk jäst
Inlägg: 7
Blev medlem: tor okt 17, 2013 1:40

Enzymer, amylas och malt

Inlägg av Wodda »

Har en stilla undran bara....
Beta amylas dör vid 70 grader och alpha amylas strax över 90 men ändå ska man rosta kornmalten långt över dessa temperaturer?!?!? Dör inte enzymerna alfa och beta i kornet då och det är ju då innan jag mäskar.
Kan nån förklara hur det ligger till.
Användarvisningsbild
ranald
Bryggmästare
Inlägg: 876
Blev medlem: lör aug 31, 2013 7:45
Utrustning: Glasdamejanner
Ort: Östergötland

Re: Enzymer, amylas och malt

Inlägg av ranald »

Kolla under rubriken "Kilning" på http://www.mosquitobytes.com/Den/Beer/H ... /Malt.html.
Skriv svar

Återgå till "Whiskey"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 0 och 0 gäster