Observera

Du läser en tråd som är taggad med Labmaster. Detta är en föråldrad och felkonstruerad apparat som inte ger ren sprit. Om du planerar ett nybygge se till att inte bygga en labmaster. Läs mer i dessa trådar Destillationsteori och teknik och Kolonnbrännartyper

Någon som använder/provat amylase.

Allt om hur du jäser din mäsk på bästa sätt.
Kusken
Bryggmästare
Inlägg: 320
Blev medlem: sön jun 12, 2016 20:31
Utrustning: Potstill. Thumper,

Någon som använder/provat amylase.

Inlägg av Kusken »

Är sugen på att prova amylase. Det finns ju olika sorter, en del som funkar vid jästemperatur några vid ca 55 grader och några vid ca 90 grader. Alfa och beta, glukosamylase osv. Nån sorts super amylase som omvandlar 100 prosent stärkelse till socker. Vilket ska man välja? påverkar det smaken. Om jag gör exvis en majsmäsk och omvandlar all stärkelse till jäsbart socker försvinner då en del av majssmaken. Hoppas någon med erfarenhet kan hjälpa mig.
När en sten faller från bröstet, landar den ofta som en klump i magen.
Användarvisningsbild
Vector
Finjäsare
Inlägg: 68
Blev medlem: mån aug 21, 2017 10:34
Utrustning: FOA/Kolonn (glas)

Re: Någon som använder/provat amylase.

Inlägg av Vector »

Swedish pride hjälpte mig i Vetevodka-tråden. De polska enzymerna jag köpte funkar som en dröm.

Jäser nu på 100 % omältat bonnavete och det blir sött och jäser fint.

De ska tydligen fungera på typ allt som har stärkelse i sig. :)
FOA + Kolonn (Glas)
Plastis (Original)
Skriv svar

Återgå till "Mäskjäsning"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 3 och 0 gäster