Observera

Du läser en tråd som är taggad med Labmaster. Detta är en föråldrad och felkonstruerad apparat som inte ger ren sprit. Om du planerar ett nybygge se till att inte bygga en labmaster. Läs mer i dessa trådar Destillationsteori och teknik och Kolonnbrännartyper

Jästmängd (kanske lite akut?)

Allt om hur du jäser din mäsk på bästa sätt.
Användarvisningsbild
flutmyrg
Bryggmästare
Inlägg: 274
Blev medlem: ons feb 18, 2009 20:38
Ort: ginnugagap

Jästmängd (kanske lite akut?)

Inlägg av flutmyrg »

Hej hej! Long time no see, som man brukar säga i staterna.

Jag har köpt turbojäst i enkilosförpackning, och nu är det dags att sätta mäsk. Alltför sent kom jag på att jag har ingen aning om hur mycket jäst jag ska ta :doh:
Har beställt en köksvåg, men den kommer såklart inte fram förrän om ca tre veckor, så jag undrar om någon rar typ som ändå har en paket jäst framme kan tänka sig att mäta upp i ett decilitermått eller annat lämpligt kärl, ungefär hur mycket en påse turbojäst är, så jag också kan få vara med och mäska.
Ha en god helg på er!
Flutmyrg
på gång :

Husförsäljning!!!
temp_wricko
Bryggmästare
Inlägg: 537
Blev medlem: tor feb 01, 2007 1:00

Re: Jästmängd (kanske lite akut?)

Inlägg av temp_wricko »

Det är ingen exakt vetenskap. 2-3 matskedar räcker nog bra.
/Wricko
Baronen1973
Finjäsare
Inlägg: 56
Blev medlem: tor okt 29, 2015 20:10

Re: Jästmängd (kanske lite akut?)

Inlägg av Baronen1973 »

Tror det är 90 gram i påse till 8 kg
Skriv svar

Återgå till "Mäskjäsning"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 3 och 0 gäster