Observera

Du läser en tråd som är taggad med Labmaster. Detta är en föråldrad och felkonstruerad apparat som inte ger ren sprit. Om du planerar ett nybygge se till att inte bygga en labmaster. Läs mer i dessa trådar Destillationsteori och teknik och Kolonnbrännartyper

Är mäsken för kall?

Allt om hur du jäser din mäsk på bästa sätt.
JoelPåLandet
Newbie
Inlägg: 1
Blev medlem: mån jan 11, 2016 22:45
Utrustning: Plastis

Är mäsken för kall?

Inlägg av JoelPåLandet »

Tjenare, gjorde en mäsk hos en polare enligt receptet på Turbo Pure paketet innan nyår. Vi ställde den i hans hus så den lär vara i runt 20 grader.
Jäsröret puttrar en gång /3 sekunder ungefär säger han men vi oroar oss över att hinken känns kall och har känts så sen vi började, ska inte en mäsk vara varm under jäsning?

Hittade inga trådar om just detta problem, tack på förhand! :)
temp_wricko
Bryggmästare
Inlägg: 537
Blev medlem: tor feb 01, 2007 1:00

Re: Är mäsken för kall?

Inlägg av temp_wricko »

Vad du känner och vad det är för faktisk temperatur behöver inte vara samma sak. Mäsken jäser nog ner till en 17°C så om det är runt 20 så är det helt ok. En termometer kanske kan vara bra att investera i.
/Wricko
Skriv svar

Återgå till "Mäskjäsning"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 6 och 0 gäster