tjenare frågan är som rubriken lyder.
så som jag förstår när man gör 25liter mäsk blandning
6Kg socker
21L vatten
en påse turbojäst
MEN... om man skulle vilja göra 100liter ska man bara plussa ihop allt?
6kg X 4 = 24kg socker
21 X 4 = 84 Liter vatten
4 påsar turbo jäst
Är det nån som ens gör de som skulle kunna svara på frågan
recept på 100L mäsk
-
- Bryggmästare
- Inlägg: 537
- Blev medlem: tor feb 01, 2007 1:00
Re: recept på 100L mäsk
Ja det är precis så man gör.
Jäsningen genererar dock värme så en större jäsning kan bli överhettad och stanna i förtid av sin storlek. Att jäsa i något svalare omgivning och använda mindre mängd jäst är rekommenderat.
Jag skulle tagit ett kärl på 100l och kört med två påsar jäst. Om det inte fungerade är det bara att dela upp det i vanliga jäshinkar och pytsa i en halv påse jäst på nytt. Inget annat än tid förlorat.
Jäsningen genererar dock värme så en större jäsning kan bli överhettad och stanna i förtid av sin storlek. Att jäsa i något svalare omgivning och använda mindre mängd jäst är rekommenderat.
Jag skulle tagit ett kärl på 100l och kört med två påsar jäst. Om det inte fungerade är det bara att dela upp det i vanliga jäshinkar och pytsa i en halv påse jäst på nytt. Inget annat än tid förlorat.
/Wricko
Re: recept på 100L mäsk
Tack då vet jag hur jag ska göratemp_wricko skrev:Ja det är precis så man gör.
Jäsningen genererar dock värme så en större jäsning kan bli överhettad och stanna i förtid av sin storlek. Att jäsa i något svalare omgivning och använda mindre mängd jäst är rekommenderat.
Jag skulle tagit ett kärl på 100l och kört med två påsar jäst. Om det inte fungerade är det bara att dela upp det i vanliga jäshinkar och pytsa i en halv påse jäst på nytt. Inget annat än tid förlorat.
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: 5 och 0 gäster