Vete Vodka
-
- Bryggmästare
- Inlägg: 413
- Blev medlem: ons sep 21, 2016 17:36
- Utrustning: Pot + 3 plattad CM
Re: Vete Vodka
just det, 3 flarror som e 2kg per ml som ska in runt 65C
en som e en 6ml per kg, som ska in run 90 C, lite mörkare i färg än ovanstående.
en vit antifoam som jag inte fick med i mitt paket , så läste inte up om det, men den ska i i mäsken när du strippar för att få mindre chans av en puke. inte knas på hur mycket man ska ha men logist sett så 1ml per 6 kg, gå tar de ju alla slut samtidigt
en som e en 6ml per kg, som ska in run 90 C, lite mörkare i färg än ovanstående.
en vit antifoam som jag inte fick med i mitt paket , så läste inte up om det, men den ska i i mäsken när du strippar för att få mindre chans av en puke. inte knas på hur mycket man ska ha men logist sett så 1ml per 6 kg, gå tar de ju alla slut samtidigt
Re: Vete Vodka
Vilken klippa du är!
Ja just det, läste om att de va npn antifoam med.
Men jag strippar med plastis så den kan man ju spara till att blanda snaps på då.
Ja just det, läste om att de va npn antifoam med.
Men jag strippar med plastis så den kan man ju spara till att blanda snaps på då.
FOA + Kolonn (Glas)
Plastis (Original)
Plastis (Original)
Re: Vete Vodka
Första stripp med plastisen klar.
Måste blivit nått fel, det smakar verkligen bara vatten (hint av bröd).
Ingen alkohol vad jag kan känna.
Får mäta nästa gång.
Måste blivit nått fel, det smakar verkligen bara vatten (hint av bröd).
Ingen alkohol vad jag kan känna.
Får mäta nästa gång.
FOA + Kolonn (Glas)
Plastis (Original)
Plastis (Original)
-
- Bryggmästare
- Inlägg: 413
- Blev medlem: ons sep 21, 2016 17:36
- Utrustning: Pot + 3 plattad CM
Re: Vete Vodka
kollade du og å sånt?
smakade du mäsken?
nog fan ska de smaka sprit allt
smakade du mäsken?
nog fan ska de smaka sprit allt
Re: Vete Vodka
Hmm har inte gjort något med vete, men de bör väll va mältat för att du ska kunna få ut sockret, precis som med kornmalt.
Har du kör vanligt fodervete så finns de nog stor risk att mäsken hade väldigt lite socker i sig
Skickat från min SM-G920F via Tapatalk
Har du kör vanligt fodervete så finns de nog stor risk att mäsken hade väldigt lite socker i sig
Skickat från min SM-G920F via Tapatalk
Learning by doing is the shit
Re: Vete Vodka
Nej jag erkänner slarvet. Det blev inget mätande.
Smakade på mäsken innan jäsning och den var söt. Den har jäst bra också.
Strippade råspriten smakar vatten.
Men skall vara noggrann nu nästa gång jag mäskar.
Smakade på mäsken innan jäsning och den var söt. Den har jäst bra också.
Strippade råspriten smakar vatten.
Men skall vara noggrann nu nästa gång jag mäskar.
FOA + Kolonn (Glas)
Plastis (Original)
Plastis (Original)
Re: Vete Vodka
Jag krossar bara vetet, det blir inte välling av det vid jäsning. Har byggt en egen kross. Strippar i en typ av pot still o finkör i en cm med lite reflux. Har en plan på att bygga thumper men tills vidare så lakar jag ur en del av det som blir kvar i spannmålet med vatten efter att det är färdigjäst.
Re: Vete Vodka
Sådär.
Värmde 18 l vatten till 97 C.
Krossade 6 kg vete och rörde ihop med vattnet. I med en skvätt av första enzymet. Lät stå nån timme.
Vid 65 C ungefär, spädde jag i 2 l kallvatten sen åkte tre skvättar av det andra enzymet i.
Sen fick de svalna under natt.
I med brödjäst. Nu jäser det fint runt 23-24 C.
Blir nog fint.
Värmde 18 l vatten till 97 C.
Krossade 6 kg vete och rörde ihop med vattnet. I med en skvätt av första enzymet. Lät stå nån timme.
Vid 65 C ungefär, spädde jag i 2 l kallvatten sen åkte tre skvättar av det andra enzymet i.
Sen fick de svalna under natt.
I med brödjäst. Nu jäser det fint runt 23-24 C.
Blir nog fint.
FOA + Kolonn (Glas)
Plastis (Original)
Plastis (Original)
Re: Vete Vodka
Första batchen har jäst färdigt. Silade idag och dumoade över dravet i en hink och lakade ur med några liter kallvatten. Inte så blodig hantering ändå.
Lukten var bra, syrlig och jästig.
Smaken var neutral, helt utjäst, syrlig och lite jästig, som ett veteöl typ.
Så nu får den klarna ut något innan strip i plastis.
Satte nästa batch idag, detta med BIAB-påse.
6 kg vete, 18 l vatten 97 C, mäskade ihop skiten och i med första enzymet.
Nån timme senare spädde jag på med kallvatten tilk 25 literssträcket, då var de 60 C. I med nästa enzymet och nu får de stå tills i moegon innan jästen åker i.
Denna gång vattenbehandladd jag med 1 msk 5.2 pH-buffer och 2 tsk Gypsum, nått jag läst på nått recept för vodkamäsk.
Tack swedish Pride, det är en jävla kräm i de här enzymerna.
Ska bli mycket spännande att se vad råspriten smakar och luktar eftrr plastisen.
Lukten var bra, syrlig och jästig.
Smaken var neutral, helt utjäst, syrlig och lite jästig, som ett veteöl typ.
Så nu får den klarna ut något innan strip i plastis.
Satte nästa batch idag, detta med BIAB-påse.
6 kg vete, 18 l vatten 97 C, mäskade ihop skiten och i med första enzymet.
Nån timme senare spädde jag på med kallvatten tilk 25 literssträcket, då var de 60 C. I med nästa enzymet och nu får de stå tills i moegon innan jästen åker i.
Denna gång vattenbehandladd jag med 1 msk 5.2 pH-buffer och 2 tsk Gypsum, nått jag läst på nått recept för vodkamäsk.
Tack swedish Pride, det är en jävla kräm i de här enzymerna.
Ska bli mycket spännande att se vad råspriten smakar och luktar eftrr plastisen.
FOA + Kolonn (Glas)
Plastis (Original)
Plastis (Original)
-
- Bryggmästare
- Inlägg: 413
- Blev medlem: ons sep 21, 2016 17:36
- Utrustning: Pot + 3 plattad CM
Re: Vete Vodka
låter bra du.
Jag har bara laket en gång, då gjorde jag det med varmt vatten, vet inte om det e bättre men tänkte att om de gör det på de riktiga whiskey bryggerierna så duger det åt mig.
Ja, de enzymerna funkar fint, bra bang för buck
Jag har bara laket en gång, då gjorde jag det med varmt vatten, vet inte om det e bättre men tänkte att om de gör det på de riktiga whiskey bryggerierna så duger det åt mig.
Ja, de enzymerna funkar fint, bra bang för buck
Re: Vete Vodka
Laka är att ta i, spolade mest på lite vatten och gökade runt påsen lite för att få ut det goda.
Brukar mäsken självklarna sen. Tänkte låta den stå någon dag innan stripp i plastis för det satte sig som fan på doppvärmaren sist.
Hur ska den lukta och smaka. Min känns lovande men väldigt jästig.
Brukar mäsken självklarna sen. Tänkte låta den stå någon dag innan stripp i plastis för det satte sig som fan på doppvärmaren sist.
Hur ska den lukta och smaka. Min känns lovande men väldigt jästig.
FOA + Kolonn (Glas)
Plastis (Original)
Plastis (Original)
-
- Bryggmästare
- Inlägg: 413
- Blev medlem: ons sep 21, 2016 17:36
- Utrustning: Pot + 3 plattad CM
Re: Vete Vodka
jag skiter i klarning, allt åker i å sen skickar jag bara på med elen.
Har en 5500ULWD camco elpatron så bränner inte fast där.
smakar som vodka
jag e inte nån finsmakare, men duger fint åt frugan med å hon e inte lätt att få glad.
Har en 5500ULWD camco elpatron så bränner inte fast där.
smakar som vodka
jag e inte nån finsmakare, men duger fint åt frugan med å hon e inte lätt att få glad.
Re: Vete Vodka
Hehe. Har bara strippat första satsen än, den gjord med malt som smaka vatten. Min teori är att den inte jäste alls, typ, vilket resulterade i sockerarter som karamelliserade på doppvärmaren samt low wines som smaka vatten.
Ska snart strippa de nya.
Ska snart strippa de nya.
FOA + Kolonn (Glas)
Plastis (Original)
Plastis (Original)
Re: Vete Vodka
Första strippen av nya mäsken klar. Avsevärt mer alkohol i denna råsprit.
Den relativt klara mäsken bränner fast som fan på doppvärmaren vilket inte är bra. Dranken luktade fan och var nästan svart.
Råspriten har fått en viss bränd ton. Får se om denna sparas.
Men yänker mig att vattenmantla doppisen genom att ställa en burk/flaska med vatten i innerhinken och ha doppisen i denna. Täcker sedan den burken med löst lock för att vattnet inte ska dunsta bort. Nu bör mäsken värmas utan att bränna fast.
Den relativt klara mäsken bränner fast som fan på doppvärmaren vilket inte är bra. Dranken luktade fan och var nästan svart.
Råspriten har fått en viss bränd ton. Får se om denna sparas.
Men yänker mig att vattenmantla doppisen genom att ställa en burk/flaska med vatten i innerhinken och ha doppisen i denna. Täcker sedan den burken med löst lock för att vattnet inte ska dunsta bort. Nu bör mäsken värmas utan att bränna fast.
FOA + Kolonn (Glas)
Plastis (Original)
Plastis (Original)
-
- Bryggmästare
- Inlägg: 413
- Blev medlem: ons sep 21, 2016 17:36
- Utrustning: Pot + 3 plattad CM
Re: Vete Vodka
låter som en bra plan.
brännt brännvin e ju inget man vill ha
brännt brännvin e ju inget man vill ha
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: 3 och 0 gäster