Hej!!
Har bryggt ett antal vinsatser genom åren, ibland 7dagars men oftast 3-4v viner.
Testat lite olika druvkoncentrat etc etc. Så skulle väl kunna säga att jag är rätt rutinerad när det gäller hembryggning!!
Men kom å tänka på en sak häromdan, ska sätta ett 3-4v vitt vin och tänkte, det är ju en del tillsatta kemikalier i vår dricksvatten och skulle det vara värt/bättre att filtrera 25 liter vatten med aktivt kol eller skulle det inte göra ngn direkt skillnad?
Någon som har ett hum om detta?
Filtrerat vatten
Re: Filtrerat vatten
Det jag antar att du menar är klor, lättast att få bort det är att koka upp allt vatten och låta det stå över natten.
Re: Filtrerat vatten
Verkar vara lite väl omfattande, tänkte om det blir ngn skillnad på slutprodukten om man först renar vattnet med aktivt kol!
Tror inte de större vintilverkarna tar vatten direkt ur kran. =D
Tror inte de större vintilverkarna tar vatten direkt ur kran. =D
Re: Filtrerat vatten
De större vintillverkarna använder ytterst lite vatten och de har förmodligen brunn med filter i de fallen där de vill späda ut musten (billigare viner framförallt)
Re: Filtrerat vatten
För att utveckla, smakar ditt vatten bra?
Re: Filtrerat vatten
Japp, körd som vanligt - direkt från kranen =D
Re: Filtrerat vatten
Om det behövs så har ditt reningsverk antagligen redan kolat ditt kranvatten, liksom filtrerat det på en massa andra sätt och renat det med t ex med ozon, UV-ljus, och kanske klor. Klor behöver bara tillsättas om det finns risk att det förorenas på vägen (det kan vara bra at spola en stund först om du råkar ha rör eller kranar lokalt som släpper ifrån sig ämnen).
Vad gäller kloret så har jag för mig att det finns olika klorföreningar som de kan använda, och att vissa går att koka bort, men andra går inte, eller är åtminstone svårare. Men man kan också tillsätta askorbinsyra (c-vitamin). 1/4 kryddmått till ett badkar fullt med vatten, enligt svensktvatten.se
Vad gäller kloret så har jag för mig att det finns olika klorföreningar som de kan använda, och att vissa går att koka bort, men andra går inte, eller är åtminstone svårare. Men man kan också tillsätta askorbinsyra (c-vitamin). 1/4 kryddmått till ett badkar fullt med vatten, enligt svensktvatten.se
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: 1 och 0 gäst