Observera

Du läser en tråd som är taggad med Labmaster. Detta är en föråldrad och felkonstruerad apparat som inte ger ren sprit. Om du planerar ett nybygge se till att inte bygga en labmaster. Läs mer i dessa trådar Destillationsteori och teknik och Kolonnbrännartyper

Nebbiolo och Riesling med Wyeast och Lalvin

Recensioner av vinsatser och tillbehör.
Användarvisningsbild
Snusmumriken
Newbie
Inlägg: 1
Blev medlem: lör mar 01, 2014 21:04
Ort: Malmö

Nebbiolo och Riesling med Wyeast och Lalvin

Inlägg av Snusmumriken »

Hej!
Har inte bryggt vinsatser sedan gymnasiet. Kom av en slump in här på forumet och bestämde mig för att göra ett nytt försök 25 år senare.
Skummat lite inläg av Weinkeller och Idearn mfl.
Satt en Doc´s Nebbiolo med flytande Wyest Chianti 4244 och en Rieslng med Lalvin 71B-1122. Minskat vattnet med 1 liter och skippat medföljande ekspån. Tänkte ev. laborera med ekkuber och bulklagring senare. Wyesten var inhandlad på rea (4,5 månader gammal) och jag var lite orolig för jäsningen då påsen inte svällde nämnbart. Oron obefogad, jäsningen startade efter 16 h. Lalvin startade efter otroliga 3h, får hoppas det inte var turbojäst. Återkommer med resultat.

Återgå till "Recensioner av vinsatser och tillbehör"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 2 och 0 gäster