Observera

Du läser en tråd som är taggad med Labmaster. Detta är en föråldrad och felkonstruerad apparat som inte ger ren sprit. Om du planerar ett nybygge se till att inte bygga en labmaster. Läs mer i dessa trådar Destillationsteori och teknik och Kolonnbrännartyper

Rulles Exclusive Pinot Noir

Recensioner av vinsatser och tillbehör.
Användarvisningsbild
Dreadin
Färsk jäst
Inlägg: 5
Blev medlem: tis dec 31, 2013 0:07
Ort: Stockholm/Solna

Rulles Exclusive Pinot Noir

Inlägg av Dreadin »

Jag fick en sats Rulles Exclusive Pinot Noir i julklapp som nu står och jäser efter att jag gjort en förkultur på russin och socker.

Inget övrigt socker tillsatt, bara 5l druvkoncentrat och 16,5 liter vatten + 5 dl förkultur (stället för 18 liter vatten som det står på receptet).

Är det någon som har erfarenhet av Rulles Exclusive vinsatser?

Hur mäter dem sig med dyrare vinsatser från andra svenska distributörer?

Jag tänkte dela upp statsen på två efter jäsningen, och tillsätta 2 g/l medelrostade ekspån tillsammans med jässtoppet till den ena satsen. Den andra satsen får klarna utan tillsatser. Säg gärna till om ni har tips på andra tillsatser som passar till Pinot Noir.

Uppdaterar inlägget vid provsmakning efter jäsning och klarning.
Too much of anything is never good, but too much of good wine is barely enough.

Återgå till "Recensioner av vinsatser och tillbehör"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 1 och 0 gäst