Observera

Du läser en tråd som är taggad med Labmaster. Detta är en föråldrad och felkonstruerad apparat som inte ger ren sprit. Om du planerar ett nybygge se till att inte bygga en labmaster. Läs mer i dessa trådar Destillationsteori och teknik och Kolonnbrännartyper

Lagringstest med doc's cabernet/merlot

Recensioner av vinsatser och tillbehör.
Användarvisningsbild
renkku
Bryggare
Inlägg: 173
Blev medlem: tis aug 06, 2013 15:34
Ort: Vasa

Lagringstest med doc's cabernet/merlot

Inlägg av renkku »

Satte igår kväll en Doc's cabernet/merlot att jäsas och har hittills gjort helt enligt instruktionerna (lade dock en liter mindre vatten än rekommenderat).

Sedan tänkte jag under klarningen ha i mörkrostade franska ekspån i vinet (självklarning). Efter det tänkte jag häva 10 liter i min gamla damejeanne från vansbro svagdrycksbryggeri och slänga ekspånen i dit. Resten tänkte jag buteljera efter klarningen och sedan ta och titta på skillnaden mellan de båda efter ytterligare månaders lagring.

Kommer sedan att försöka minnas att uppdatera efter smakproven hit. Hydrometern visade på 88 när jag började och jag tänkte jäsa ut det till någonstans mellan -5 och -10.

Återgå till "Recensioner av vinsatser och tillbehör"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 2 och 0 gäster