Observera

Du läser en tråd som är taggad med Labmaster. Detta är en föråldrad och felkonstruerad apparat som inte ger ren sprit. Om du planerar ett nybygge se till att inte bygga en labmaster. Läs mer i dessa trådar Destillationsteori och teknik och Kolonnbrännartyper

Presto Buffalo rödvin

Recensioner av vinsatser och tillbehör.
Användarvisningsbild
renkku
Bryggare
Inlägg: 173
Blev medlem: tis aug 06, 2013 15:34
Ort: Vasa

Presto Buffalo rödvin

Inlägg av renkku »

<B>Namn:</B> <I>Buffalo rödvin av presto (http://www.kotiviini.fi/fi/1058010.php)</I>

<B>Pris:</B> <I>16 € i varuhuset (ca 160 kr)</I>

<B>Innehåller:</B> <I>Fläderbär, slånbär, rönnbär, russin, ekspån, hibsicus och vindruvsskal </I>

<B>Framställning:</B> <I>Ville testa på en billig rödvinssats och gjorde nästan rakt av som instruktionerna, hade det bara längre tid att jäsa och körde på självklarning iställer för klarningsmedlen. Jag tillade dock mellanrostade franska ekspån under klarningen.</I>

<B>Doft & Smak:</B> <I>Doftar lite fruktgodisaktigt och så även i smaken. Troligtvis fläderbären som gett mycket smak. (Aldrig testat fläderbärvin så svårt att säga). </I>

<B>Användningsområde:</B> <I>Vinet passar endast till att drickas som sällskapsdryck. (Vilken överraskning till det priset va? :wink: )</I>

<B>Poäng:</B> <I>Ligger väl ganska nära mitten på skalan så en 10/20</I>

<B>Prisvärdhet:</B> <I>++</I>

<B>Lagringsbarhet:</B> <I>Inget vin för långtidslagring men vinner säkert på ett par månader efter klarningen.</I>

<B>Kommentarer:</B> <I>Skulle gärna få vara fylligare och skulle säkert ha vunnit på att använda ett par liter mindre vatten än vad instruktionerna sa. Kanske man också borde ha tillsatt t.ex. mera russin. Allt som allt en positiv överraskning för en vinsats i den prisklassen och kommer troligtvis att göras fler gånger för att användas på t.ex. parmiddagar när man redan druckit ett par flaskor av en bättre sort. :wink: </I>

Återgå till "Recensioner av vinsatser och tillbehör"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 1 och 0 gäst