FALCON CREST GOLDEN WHITE WINE
FALCON CREST GOLDEN WHITE WINE
jaha någon som vet någonting om detta ??
japp nu ska oskulden och puritanen förlora sin oskuld på riktigt här
och hela förloppet kommer att visas i denna tråd
så här kommer att visas bilder av gravt pornografisk natur för alla "wine porno freaks" här på forumet
det vore trevligt att höra vad ni har för erfarenheter av den här , om nu någon testat den .
jag kom över den och ett gäng andra , men intresset föll för den här vita att börja med
är det skräp eller kvalitet ?? jag testade att söka på namnet här men fick inga napp så det har väl inte diskuterats nå mycket här om just den .
så hjälp mig nu
har inget spikat öde än för den här dunken , men det lutar åt en lalvin ec 1118
näring av något slag och lite syra , ek chips med under jäsningen för att påskynda hela processen
jo jag vet att det går stick i stäv mot hela mitt normala tänkande och görande , men nu ska även jag testa hur det blir om man har bråttom å kör med satsviner . även jag vill ju ha lite erfarenhet på det området
stopp och klarning är jag ju i normalfallet i princip allergisk emot , men nu ska det åxå användas
sen hittade jag en massa andra konstigheter på samma ställe så jag tänkte splitta satsen i 3 delar när den är klar , har nå konstiga smaktillsatser som ska testas , hallon och körsbär och sista tredjedelen får bli naturell
satan nu känns 20 liter för lite , törs man spä ut den med lite äppeljuice koncentrat , russin ogh vatten eller gör man totalbort sig då ??
finns ju tydligen vita vinsatser som består av äppeljuice istället för druvjuice och russin är ju druvor fast torkade
japp nu ska oskulden och puritanen förlora sin oskuld på riktigt här
och hela förloppet kommer att visas i denna tråd
så här kommer att visas bilder av gravt pornografisk natur för alla "wine porno freaks" här på forumet
det vore trevligt att höra vad ni har för erfarenheter av den här , om nu någon testat den .
jag kom över den och ett gäng andra , men intresset föll för den här vita att börja med
är det skräp eller kvalitet ?? jag testade att söka på namnet här men fick inga napp så det har väl inte diskuterats nå mycket här om just den .
så hjälp mig nu
har inget spikat öde än för den här dunken , men det lutar åt en lalvin ec 1118
näring av något slag och lite syra , ek chips med under jäsningen för att påskynda hela processen
jo jag vet att det går stick i stäv mot hela mitt normala tänkande och görande , men nu ska även jag testa hur det blir om man har bråttom å kör med satsviner . även jag vill ju ha lite erfarenhet på det området
stopp och klarning är jag ju i normalfallet i princip allergisk emot , men nu ska det åxå användas
sen hittade jag en massa andra konstigheter på samma ställe så jag tänkte splitta satsen i 3 delar när den är klar , har nå konstiga smaktillsatser som ska testas , hallon och körsbär och sista tredjedelen får bli naturell
satan nu känns 20 liter för lite , törs man spä ut den med lite äppeljuice koncentrat , russin ogh vatten eller gör man totalbort sig då ??
finns ju tydligen vita vinsatser som består av äppeljuice istället för druvjuice och russin är ju druvor fast torkade
Re: FALCON CREST GOLDEN WHITE WINE
Välkommen in i vinsats bryggar gänget. Jag skulle nästan råda dig att köra en del helt "by the book". Nu drar jag mina matlagnings paralleller igen, bäst resultat brukar jag få om jag provlagar något helt enligt recept, nästa gång låter jag mig improviseras av mina erfarenheter av smakupplevelsen jag hade i grunden. Så kör en del helt normalt, resterande kan du experimentera med. När du nästa gång kastar dig över samma vinsats så kan du börja trolla ordentligt.
Skall följa detta med spänning. Kul att se vad mästarbryggaren tycker. Tror iof att dina fruktviner slår denna med hästlängder.
Skall följa detta med spänning. Kul att se vad mästarbryggaren tycker. Tror iof att dina fruktviner slår denna med hästlängder.
Re: FALCON CREST GOLDEN WHITE WINE
njaaa , helt efter boken är nog omöjligt tyvär .
jag har 6 dunkar juice men inget annat från satserna så alla tillbehör kompletterar jag upp med
men om jässtopp , klarning kommer från firma a , b eller c är nog av mindre betydelse
2 satser är kompletta med allt , men törs inte använda jästen pga ålder , datumet passerat med råge å lite till
killen hade massvis med färsk jäst åxå men det var bara att kassera fast bäst före datumet inte passerats , har troligen stått hett eller nått sånt , alla flaskorna som vi tittade på var svarta i botten , det är altså död jäst .
synd på så många fina edelmans jäster
men all jäst bör ju förvaras i kylen , även torrjästerna
eftersom att det inte vart nå stora pengar så tänkte jag i alla fall experimentera lite grann , alltid lär man sig väl någonting
jag har 6 dunkar juice men inget annat från satserna så alla tillbehör kompletterar jag upp med
men om jässtopp , klarning kommer från firma a , b eller c är nog av mindre betydelse
2 satser är kompletta med allt , men törs inte använda jästen pga ålder , datumet passerat med råge å lite till
killen hade massvis med färsk jäst åxå men det var bara att kassera fast bäst före datumet inte passerats , har troligen stått hett eller nått sånt , alla flaskorna som vi tittade på var svarta i botten , det är altså död jäst .
synd på så många fina edelmans jäster
men all jäst bör ju förvaras i kylen , även torrjästerna
eftersom att det inte vart nå stora pengar så tänkte jag i alla fall experimentera lite grann , alltid lär man sig väl någonting
Re: FALCON CREST GOLDEN WHITE WINE
Jag hittade en av farsans gamla vinsatser när jag rensade hemma hos mor, jästen var bara att kassera, men vinsatsen funkade fint trots 15 år på nacken, färgen hade oxiderat något och slutresultatet blev ett vin av portvins karaktär, jag körde i socker för att få något mer portvins känsla. Resultatet blev fantastiskt, så dessa flaskor håller jag hårt i.
Re: FALCON CREST GOLDEN WHITE WINE
då är det uppstartat , vi får väl se vad det blir .
det här har stoppats i än så länge
set är nu ca 19,5 liter i en 35 liters dunk , löjligt lite så jag funderar på om man skulle öka volymen lite med äppel juice eller ev någon druvjuice från lidl
påsen vägde 1,5 gram , så det är 19,5 gram extra rostade franska ek chips , 1 gram per liter som får ligga i under hela jäsningen och klarningen
men eftersom att volymen troligtvis kommer att ökas till ca 31 liter för att få 30 liter färdigt vin så blir det väl ca 0,75 gram per liter .
ca 3,5 gram tanninpulver är också ihällt
det här har stoppats i än så länge
set är nu ca 19,5 liter i en 35 liters dunk , löjligt lite så jag funderar på om man skulle öka volymen lite med äppel juice eller ev någon druvjuice från lidl
påsen vägde 1,5 gram , så det är 19,5 gram extra rostade franska ek chips , 1 gram per liter som får ligga i under hela jäsningen och klarningen
men eftersom att volymen troligtvis kommer att ökas till ca 31 liter för att få 30 liter färdigt vin så blir det väl ca 0,75 gram per liter .
ca 3,5 gram tanninpulver är också ihällt
Re: FALCON CREST GOLDEN WHITE WINE
bluppar på bra fast den står svalt ( 16 - 17 grader )
löste 10 gram vinsyra i 1 dl vatten och hällde i också
nu är det ju ingen "turbo" jäst eller super duper näring i det här så jag har ingen aning om hur länge det kommer att jäsa
men det visar sig väl snart, eftersom jag kommer att sträva efter att hålla jäsningen vid 18 grader eller kallare så kommer det ju inte att gå fort
2 mån kanske
löste 10 gram vinsyra i 1 dl vatten och hällde i också
nu är det ju ingen "turbo" jäst eller super duper näring i det här så jag har ingen aning om hur länge det kommer att jäsa
men det visar sig väl snart, eftersom jag kommer att sträva efter att hålla jäsningen vid 18 grader eller kallare så kommer det ju inte att gå fort
2 mån kanske
Re: FALCON CREST GOLDEN WHITE WINE
Kul, skall följas !!
Re: FALCON CREST GOLDEN WHITE WINE
i går tvärslutade det att bluppa , har inte kollat nått öx värde än men det är väl här det är meningen att man ska börja hälla i alla kemikalier tror jag
men jag åker ner nu och handlar lite äppeljuice istället , 10 st 2 dl koncentrat
sen ökar jag upp volymen till ca 32 liter eller nått
tillsätter givetvis även 1,3 kilo socker för att kompensera det låga sockerinnehållet i juicen .
men jag åker ner nu och handlar lite äppeljuice istället , 10 st 2 dl koncentrat
sen ökar jag upp volymen till ca 32 liter eller nått
tillsätter givetvis även 1,3 kilo socker för att kompensera det låga sockerinnehållet i juicen .
Re: FALCON CREST GOLDEN WHITE WINE
köpte 10 men slog bara i 6 st 2 dl äppeljuice koncentrat eftersom att jag tyckte att det redan var för mycket färg på vinet
men ökade sockermängden till 2 kg istället
6 gr vinsyra åkte i eftersom jag hade den skvätten i en öppnad påse
tänkte tillsätta ca 10 l vatten så fort jag löst upp sockret
edit: oj glömde skriva in minus 4 öx grader före nya tillsatser
2660 gr socker i ca 12 liter borde ge ungefär 13% på det som tillsattes
och det som redan var i dunken borde nog hålla nått sånt ungefär
men tycker att det verkar lite tunnt alkoholmässigt om man nu ska smaksätta den här mäsken med div syntetiska färg och smakämnen
nääää de ä fö lite , de andra 4 juice koncentraten åker åxå i , skit samma om det blir mörkt för 2x10 liter ska ju i alla fall bli röda och sista 10 liters skvätten tror jag att jag gör en vermouth av
440 gr socker till i totalt ca 32 liter ger ju inte mer än 0,8% höjning av alkoholhalten totalt , så ca 14% i slutändan .
tycker fortfarande att det är för lite men skit i va ja tycker , nu blir det så här
men ökade sockermängden till 2 kg istället
6 gr vinsyra åkte i eftersom jag hade den skvätten i en öppnad påse
tänkte tillsätta ca 10 l vatten så fort jag löst upp sockret
edit: oj glömde skriva in minus 4 öx grader före nya tillsatser
2660 gr socker i ca 12 liter borde ge ungefär 13% på det som tillsattes
och det som redan var i dunken borde nog hålla nått sånt ungefär
men tycker att det verkar lite tunnt alkoholmässigt om man nu ska smaksätta den här mäsken med div syntetiska färg och smakämnen
nääää de ä fö lite , de andra 4 juice koncentraten åker åxå i , skit samma om det blir mörkt för 2x10 liter ska ju i alla fall bli röda och sista 10 liters skvätten tror jag att jag gör en vermouth av
440 gr socker till i totalt ca 32 liter ger ju inte mer än 0,8% höjning av alkoholhalten totalt , så ca 14% i slutändan .
tycker fortfarande att det är för lite men skit i va ja tycker , nu blir det så här
Re: FALCON CREST GOLDEN WHITE WINE
i går morse (15:e) var det fart på bluppandet igen
lite saktare nu , men alkoholhalten blir ju högre och högre så det går väl lite tyngre för jästen
lite saktare nu , men alkoholhalten blir ju högre och högre så det går väl lite tyngre för jästen
Re: FALCON CREST GOLDEN WHITE WINE
har i princip slutat bluppa nu , ok 3 om dagen kanske det kommer forfarande
så det börjar väl bli dags att jässtoppa den här bryggden nu då snart
det känns konstigt , det vore ju mycket narurligare för mig att fortsätta mata jästen med socker
men nej i helvete heller
ska man så ska man
ska kolla upp öx grader på det någon av de närmsta dagarna
sen är det väl bara och sätta sig och bryta nacken av varenda jäst svamp
så det börjar väl bli dags att jässtoppa den här bryggden nu då snart
det känns konstigt , det vore ju mycket narurligare för mig att fortsätta mata jästen med socker
men nej i helvete heller
ska man så ska man
ska kolla upp öx grader på det någon av de närmsta dagarna
sen är det väl bara och sätta sig och bryta nacken av varenda jäst svamp
Re: FALCON CREST GOLDEN WHITE WINE
jaha då har man tappat om det vita , halvklart redan utan klarning .
minus 4-5 öx grader och gissningsvis ca 13,5% alkohol
trodde det skulle bli mer men det var nån liter mer i dunken än vad jag trodde så det får bli en gissning på ca 13,5
det var 35 liter och inte 32 som jag trodde
så nu är det väl dags att tillsätta jässtopp
även om hela jag vill fortsätta med mer socker
ska bara slå tillbaka allt utom 1,5 liter som jag tänker filtrera enbart och flasktappa direkt sen för att ha som referens sen till det stoppade och klarningsbehandlade vinet för att se om det blir någon märkbar skillnad .
det blev en 25 liters dunk med ca 26 liter i , en femliters med ca 5,5 liter i , en tvåliters tillbringare med ca 1,9 liter samt en petflaska ned ca 1,6 liter i och en skvätt på 2 dl = drygt 35 totalt
men visst ser väl den här petflaskan go ut , där är det sista som var kvar i dunken och jag ruskade runt det ordentligt för att lösgöra allt som satt fast i botten på dunken för att få med även det i volymberäkningarna
minus 4-5 öx grader och gissningsvis ca 13,5% alkohol
trodde det skulle bli mer men det var nån liter mer i dunken än vad jag trodde så det får bli en gissning på ca 13,5
det var 35 liter och inte 32 som jag trodde
så nu är det väl dags att tillsätta jässtopp
även om hela jag vill fortsätta med mer socker
ska bara slå tillbaka allt utom 1,5 liter som jag tänker filtrera enbart och flasktappa direkt sen för att ha som referens sen till det stoppade och klarningsbehandlade vinet för att se om det blir någon märkbar skillnad .
det blev en 25 liters dunk med ca 26 liter i , en femliters med ca 5,5 liter i , en tvåliters tillbringare med ca 1,9 liter samt en petflaska ned ca 1,6 liter i och en skvätt på 2 dl = drygt 35 totalt
men visst ser väl den här petflaskan go ut , där är det sista som var kvar i dunken och jag ruskade runt det ordentligt för att lösgöra allt som satt fast i botten på dunken för att få med även det i volymberäkningarna
Re: FALCON CREST GOLDEN WHITE WINE
Hehe, många påsar blir det...
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: 4 och 0 gäster