Observera

Du läser en tråd som är taggad med Labmaster. Detta är en föråldrad och felkonstruerad apparat som inte ger ren sprit. Om du planerar ett nybygge se till att inte bygga en labmaster. Läs mer i dessa trådar Destillationsteori och teknik och Kolonnbrännartyper

Vin och hembryggning, liten sammanfattning och infosamling

Utrustning och teknik.
dan610324
Brygguru
Inlägg: 4179
Blev medlem: sön feb 14, 2010 21:05
Ort: smedjebacken

Vin och hembryggning, liten sammanfattning och infosamling

Inlägg av dan610324 »

russinen ger kropp till vinet , utan skulle det nog bli lite platt och intetsägande misstänker jag
har dock aldrig testat maskrosvin utan russin så det är bara en gissning

men russin lyfter ju upp de flesta viner lite grann
sprkt
Newbie
Inlägg: 2
Blev medlem: ons nov 02, 2011 22:32
Kontakt:

Vin och hembryggning, liten sammanfattning och infosamling

Inlägg av sprkt »

Tack för denna fantastiska guide. Kommer med stor sannorlik använda den en lång tid framöver.
Användarvisningsbild
Jokern
Turbojäsare
Inlägg: 28
Blev medlem: lör jul 14, 2012 18:39
Ort: Göteborg

Re: Vin och hembryggning, liten sammanfattning och infosamling

Inlägg av Jokern »

Jag har en liten fråga angående vinsvavla. I första posten står det att man kan använda det för att döda tex vildjäst. Hur mycket vinsvavla kan man använda i en 25l sats och hur länge efter det bör man vänta med att tillsätta jästen, så att inte vinsvavlan dödar jästen också?

Väldigt bra guide i övrigt!
martinw
Färsk jäst
Inlägg: 5
Blev medlem: fre jul 12, 2013 7:31
Ort: Göteborg

Re: Vin och hembryggning, liten sammanfattning och infosamling

Inlägg av martinw »

latmasken
Brygguru
Inlägg: 4506
Blev medlem: tor sep 30, 2010 11:57

Re: Vin och hembryggning, liten sammanfattning och infosamling

Inlägg av latmasken »

Såg ut att vara OCR-läst text dock (reagerade t.ex. på att det stod "Linder sommaren" istället för "Under sommaren" på ett ställe).
Aronical
Turbojäsare
Inlägg: 44
Blev medlem: tis sep 24, 2019 13:27
Utrustning: damejeanne

Re: Vin och hembryggning, liten sammanfattning och infosamli

Inlägg av Aronical »

Lo skrev:..Det finns jäster som ger smak av banan, vanilj, tropiska frukter, kaffe och i stort sett vad du än kan tänka dig.
Jäst som ger banansmak?! Jag tänkte sätta ett bananvin härnäst.
Vore inte en sådan jäst vara passande då? Jag har kollat lite, men inte hittat någon.

Någon som vet av något?


(Förövrigt - värdefull info från trådskaparen)
1. Vad kan man jäsa?
2. Allt som inte skriker går att jäsa
3. Allt går att jäsa
Skriv svar

Återgå till "Utrustning och teknik för vinbryggning"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 1 och 0 gäst