russinen ger kropp till vinet , utan skulle det nog bli lite platt och intetsägande misstänker jag
har dock aldrig testat maskrosvin utan russin så det är bara en gissning
men russin lyfter ju upp de flesta viner lite grann
Vin och hembryggning, liten sammanfattning och infosamling
Vin och hembryggning, liten sammanfattning och infosamling
Tack för denna fantastiska guide. Kommer med stor sannorlik använda den en lång tid framöver.
Re: Vin och hembryggning, liten sammanfattning och infosamling
Jag har en liten fråga angående vinsvavla. I första posten står det att man kan använda det för att döda tex vildjäst. Hur mycket vinsvavla kan man använda i en 25l sats och hur länge efter det bör man vänta med att tillsätta jästen, så att inte vinsvavlan dödar jästen också?
Väldigt bra guide i övrigt!
Väldigt bra guide i övrigt!
Re: Vin och hembryggning, liten sammanfattning och infosamling
Såg ut att vara OCR-läst text dock (reagerade t.ex. på att det stod "Linder sommaren" istället för "Under sommaren" på ett ställe).
Re: Vin och hembryggning, liten sammanfattning och infosamli
Jäst som ger banansmak?! Jag tänkte sätta ett bananvin härnäst.Lo skrev:..Det finns jäster som ger smak av banan, vanilj, tropiska frukter, kaffe och i stort sett vad du än kan tänka dig.
Vore inte en sådan jäst vara passande då? Jag har kollat lite, men inte hittat någon.
Någon som vet av något?
(Förövrigt - värdefull info från trådskaparen)
1. Vad kan man jäsa?
2. Allt som inte skriker går att jäsa
3. Allt går att jäsa
2. Allt som inte skriker går att jäsa
3. Allt går att jäsa
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: 5 och 0 gäster