Har svårt bli av med kolsyran
Postat: ons dec 06, 2017 22:45
Köpte senast BelVino Chardonnay, en sats jag aldrig testat förut. Jäsningen funkade bra, men efter det jag haft i jässtopp och tappat om, har jag nu under ett par veckor skakat dunken i pricnip varje varje dag - men fortfarande bildas det ett minsdre skumlager efter varje gång jag skakat dunken. Detta måste väl vara ett tecken på att det fortfarande finns kolsyra kvar.
Det som skiljde med denna sats mot de jag använt tidigare, är att man här inte skulle använda jäsrör, för att detta skulle sättas igen vid jäsningen, så jag har enbart använt en trasa, tätad med ståltråd, som skydd. Kan detta ha inverkat negativt på något sätt? Vad bör jag göra? Påsarna med klarningsmedel ska väl inte tillsättas förrän kolsyran är helt borta.
Det som skiljde med denna sats mot de jag använt tidigare, är att man här inte skulle använda jäsrör, för att detta skulle sättas igen vid jäsningen, så jag har enbart använt en trasa, tätad med ståltråd, som skydd. Kan detta ha inverkat negativt på något sätt? Vad bör jag göra? Påsarna med klarningsmedel ska väl inte tillsättas förrän kolsyran är helt borta.