Observera

Du läser en tråd som är taggad med Labmaster. Detta är en föråldrad och felkonstruerad apparat som inte ger ren sprit. Om du planerar ett nybygge se till att inte bygga en labmaster. Läs mer i dessa trådar Destillationsteori och teknik och Kolonnbrännartyper

Lever bottensatsen?

Utrustning och teknik.
Användarvisningsbild
lunes
Turbojäsare
Inlägg: 35
Blev medlem: sön maj 19, 2013 17:04

Lever bottensatsen?

Inlägg av lunes »

Tjo, satte för några månader sedan ett äppelvin som nu verkar ha börjat jäsa ut, då det slutat bubbla i jäsröret. Hade i mycket socker så gissar på att vinet slutat jäsa pga alkoholhalten.

Innebär det isf att jästen är död? Tänkte sätta en sats dunderglögg och det vore smidigt att tappa upp vinet ur jäshinken och sedan ha i svagdricka etc. direkt ner i jäshinken och spara bottensatsen, istället för att tillsätta ny jäst.

Vore det en bra idé, eller är det bara döda jästceller i bottensatsen?
AirQ
Admin
Inlägg: 485
Blev medlem: tor mar 28, 2013 16:54

Re: Lever bottensatsen?

Inlägg av AirQ »

lunes skrev:Tjo, satte för några månader sedan ett äppelvin som nu verkar ha börjat jäsa ut, då det slutat bubbla i jäsröret. Hade i mycket socker så gissar på att vinet slutat jäsa pga alkoholhalten.

Innebär det isf att jästen är död? Tänkte sätta en sats dunderglögg och det vore smidigt att tappa upp vinet ur jäshinken och sedan ha i svagdricka etc. direkt ner i jäshinken och spara bottensatsen, istället för att tillsätta ny jäst.

Vore det en bra idé, eller är det bara döda jästceller i bottensatsen?
Tror inte att du lyckas jäsa så hög alkoholhalt så all jäst dör av, nog mer troligt att den bara inte gilkar klimatet o lägger sig i dvala.
Ta ett oechle prov så ser du hur det jäst ut.

Skickat från min SM-G920F via Tapatalk
Learning by doing is the shit
Skriv svar

Återgå till "Utrustning och teknik för vinbryggning"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 1 och 0 gäst