Tjo, satte för några månader sedan ett äppelvin som nu verkar ha börjat jäsa ut, då det slutat bubbla i jäsröret. Hade i mycket socker så gissar på att vinet slutat jäsa pga alkoholhalten.
Innebär det isf att jästen är död? Tänkte sätta en sats dunderglögg och det vore smidigt att tappa upp vinet ur jäshinken och sedan ha i svagdricka etc. direkt ner i jäshinken och spara bottensatsen, istället för att tillsätta ny jäst.
Vore det en bra idé, eller är det bara döda jästceller i bottensatsen?
Lever bottensatsen?
Re: Lever bottensatsen?
Tror inte att du lyckas jäsa så hög alkoholhalt så all jäst dör av, nog mer troligt att den bara inte gilkar klimatet o lägger sig i dvala.lunes skrev:Tjo, satte för några månader sedan ett äppelvin som nu verkar ha börjat jäsa ut, då det slutat bubbla i jäsröret. Hade i mycket socker så gissar på att vinet slutat jäsa pga alkoholhalten.
Innebär det isf att jästen är död? Tänkte sätta en sats dunderglögg och det vore smidigt att tappa upp vinet ur jäshinken och sedan ha i svagdricka etc. direkt ner i jäshinken och spara bottensatsen, istället för att tillsätta ny jäst.
Vore det en bra idé, eller är det bara döda jästceller i bottensatsen?
Ta ett oechle prov så ser du hur det jäst ut.
Skickat från min SM-G920F via Tapatalk
Learning by doing is the shit
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: 5 och 0 gäster