Dags att ta oskulden!
Tänkte köra:
15 liter svagdricka
6kg socker
3 påsar nejlikor (3x10g)
3 påsar kanelstång (3x12g)
3 påsar kardemummakärnor (3x10g)
2 påsar pomeransskal hela (2x15g)
5cm ingefära
1kg russin
samt EC-1118 jäst.
Någon som har några invändningar eller tips på förändringar?
Mvh Sheriffen
Glögg 2017
-
- Färsk jäst
- Inlägg: 13
- Blev medlem: tor feb 17, 2011 12:19
Re: Glögg 2017
Tippade i en påse EC-1118 direkt i hinken utan att förkultivera men den verkar trögstartad, bubblar en gång var 30e sekund ungefär Ska jag ta en påse jäst till och göra en förkultur på eller ska jag avvakta ? Tillsätta jästnäring?
Tillsatte jästen för 24 timmar sedan.
mvh
Tillsatte jästen för 24 timmar sedan.
mvh
Re: Glögg 2017
Nu har jag aldrig gjort glögg på svagdricka, men 6kg socker och 1kg russin låter mycket till 15l tycker jag.
Du kommer maxa ut jästen ganska ordentligt, efter som du använder EC-1118 kommer det nog kunna bli uppåt 18% men det kommer ta lång tid och allt socker kommer inte förbrukas, så det blir nog rätt sliskigt, men det kanske är meningen?
Du kommer maxa ut jästen ganska ordentligt, efter som du använder EC-1118 kommer det nog kunna bli uppåt 18% men det kommer ta lång tid och allt socker kommer inte förbrukas, så det blir nog rätt sliskigt, men det kanske är meningen?
-
- Färsk jäst
- Inlägg: 13
- Blev medlem: tor feb 17, 2011 12:19
Re: Glögg 2017
GP's originalrecept innehåller 2.5kg socker samt 1kg russin på 5 liter svagdricka så jag tänkte att min skulle bli lite mindre sliskig än det receptetclick skrev:Nu har jag aldrig gjort glögg på svagdricka, men 6kg socker och 1kg russin låter mycket till 15l tycker jag.
Du kommer maxa ut jästen ganska ordentligt, efter som du använder EC-1118 kommer det nog kunna bli uppåt 18% men det kommer ta lång tid och allt socker kommer inte förbrukas, så det blir nog rätt sliskigt, men det kanske är meningen?
-
- Färsk jäst
- Inlägg: 13
- Blev medlem: tor feb 17, 2011 12:19
Re: Glögg 2017
Nu har det gått 20 dagar och jäsningen har avtagit rejält, bubblar typ en gång var 15e minut i vattenlåset. Har kört i 2kg socker i omgångar (totalt 6kg),2.5dl brödsirap och 1kg russin. Mätte oechsle igår och den visade 50 på mätaren.
Kan det verkligen ha blivit färdigjäst så snabbt? Antar att det inte är några 18% i alla fall..
Kan det verkligen ha blivit färdigjäst så snabbt? Antar att det inte är några 18% i alla fall..
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: 0 och 0 gäster