Observera

Du läser en tråd som är taggad med Labmaster. Detta är en föråldrad och felkonstruerad apparat som inte ger ren sprit. Om du planerar ett nybygge se till att inte bygga en labmaster. Läs mer i dessa trådar Destillationsteori och teknik och Kolonnbrännartyper

När tillsätta kaliumdisulfit?

Utrustning och teknik.
alegi
Finjäsare
Inlägg: 72
Blev medlem: ons apr 17, 2013 17:19

När tillsätta kaliumdisulfit?

Inlägg av alegi »

Hej jag undrar om man bara kan tillsätta kaliumdisulfit (Campden-pulver) precis innan man ska buteljera, eller om det går att tillsätta samtidigt som när man tillsätter resterande pulver från vinsatsen samt skakar/rör ut all syre från vinet.

Jag skall ha i extra kaliumdisulfit för att kunna lagra flaskorna längre än 6 månader.

Lite rädd att tillsätta precis vid buteljering för jag vill helst slippa röra i mer syre av misstag, utan tänkte då att jag kanske kunde tillföra detta när jag ändå skall ha i andra pulver plus klarningsmedel.

Tacksam för svar
Användarvisningsbild
ranald
Bryggmästare
Inlägg: 876
Blev medlem: lör aug 31, 2013 7:45
Utrustning: Glasdamejanner
Ort: Östergötland

Re: När tillsätta kaliumdisulfit?

Inlägg av ranald »

Jag skulle säga att det ska tillsättas vid buteljering.
Skriv svar

Återgå till "Utrustning och teknik för vinbryggning"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 6 och 0 gäster