Hej jag undrar om man bara kan tillsätta kaliumdisulfit (Campden-pulver) precis innan man ska buteljera, eller om det går att tillsätta samtidigt som när man tillsätter resterande pulver från vinsatsen samt skakar/rör ut all syre från vinet.
Jag skall ha i extra kaliumdisulfit för att kunna lagra flaskorna längre än 6 månader.
Lite rädd att tillsätta precis vid buteljering för jag vill helst slippa röra i mer syre av misstag, utan tänkte då att jag kanske kunde tillföra detta när jag ändå skall ha i andra pulver plus klarningsmedel.
Tacksam för svar
När tillsätta kaliumdisulfit?
- ranald
- Bryggmästare
- Inlägg: 876
- Blev medlem: lör aug 31, 2013 7:45
- Utrustning: Glasdamejanner
- Ort: Östergötland
Re: När tillsätta kaliumdisulfit?
Jag skulle säga att det ska tillsättas vid buteljering.
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: 3 och 0 gäster