Observera

Du läser en tråd som är taggad med Labmaster. Detta är en föråldrad och felkonstruerad apparat som inte ger ren sprit. Om du planerar ett nybygge se till att inte bygga en labmaster. Läs mer i dessa trådar Destillationsteori och teknik och Kolonnbrännartyper

Temperaturlogg av en vinjäsning

Utrustning och teknik.
Användarvisningsbild
HackKing
Bryggmästare
Inlägg: 284
Blev medlem: fre mar 07, 2003 1:00
Utrustning: FastFerment
Ort: I din dator

Temperaturlogg av en vinjäsning

Inlägg av HackKing »

Tog och loggade temperaturen på en jäsning rött av druvsaft.
FastFerment har en "brunn" lämplig för temperatursensor, använde en DS18B20 som passar perfekt, tillsammans med en AM2320 som mäter omgivande temperatur och fuktighet. Detta kopplat till en ESP8266 wifi-mikrokontroller som sänder mätdata till min hemmaserver med MariaDB.
I dokumentet är det alltså den sista "Wort temperature" som är mest intressant. I slutet är oechsle nära 1.005.
bryggtemp.pdf
(141.83 KiB) Nerladdad 27 gånger
Några reflektioner på varför temperaturen började stiga lite i början för att sedan avstanna? Går det åt värme när jästen förökar sig?

Återgå till "Utrustning och teknik för vinbryggning"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 3 och 0 gäster