Jag har precis satt en liten sats rödvin på druvljuice och kom på att jag vill addera lite mer socker för att få upp alkoholhalten lite.
Jag funderar på att addera lite tannin när jag ändå håller på. Men jag har ett par frågor:
Är svart te en bra tanninkälla? Hur mycket bör jag använda till 5l?
Jag tänkte även tillsätta lite ek vid ett senare tillfälle, räcker det då med tanninen från eken?
Tanniner
- Weinkeller
- Brygguru
- Inlägg: 3368
- Blev medlem: ons jan 07, 2009 14:45
Re: Tanniner
Tanninpulver som finns i hembryggarbutiker tycker jag är absolut bäst att använda. Mängden är givetvis beroende på smak. Som du skriver kommer eken också addera tannin. Jag är tveksam om nödvändigheten av extra tannin. Enklast är att du provsmakar efter färdig ekning och eventuellt adderar då.click skrev:Jag har precis satt en liten sats rödvin på druvljuice och kom på att jag vill addera lite mer socker för att få upp alkoholhalten lite.
Jag funderar på att addera lite tannin när jag ändå håller på. Men jag har ett par frågor:
Är svart te en bra tanninkälla? Hur mycket bör jag använda till 5l?
Jag tänkte även tillsätta lite ek vid ett senare tillfälle, räcker det då med tanninen från eken?
/Weinkeller
Re: Tanniner
Jo, det låter vettigt, då väntar jag till efter ekningen med att tillsätta eventuell tannin.
Men bara av nyfikenhet finns det någon bra källa där man kan läsa om vilka kvantiteter man skall satsa på?
Tänkte först sänka PH nu också, mätte det till 3.6 men det kan jag ju göra senare också.
Men bara av nyfikenhet finns det någon bra källa där man kan läsa om vilka kvantiteter man skall satsa på?
Tänkte först sänka PH nu också, mätte det till 3.6 men det kan jag ju göra senare också.
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: 11 och 0 gäster