Jag tog ett ytterst dåligt beslut
Efter 3 veckors jäsning av en Ekens 8,5 kg Zinfandel tyckte jag att aktiviteten helt hade avtagit. En snabb doft och provsmakning samt en halvslarvig Oesclemätning senare hade jag haft i jässtopp. Sen lät jag den stå en vecka innan omtappning. Och då vid ännu en oeschlemätning inser jag att den ligger avsevärt högre än jag först trodde. Ca +4,5. Det smakar som ett sött sliskigt dessertvin
Jag gjorde några liter glögg på det, vilken vart mycket lyckad. Men jag kan inte gärna göra 22 liter glögg.
Går det att starta om jäsningen trots tillsatt jässtopp?
Omstart av jäsning trots tillsatt jässtopp?
- ranald
- Bryggmästare
- Inlägg: 876
- Blev medlem: lör aug 31, 2013 7:45
- Utrustning: Glasdamejanner
- Ort: Östergötland
Re: Omstart av jäsning trots tillsatt jässtopp?
Troligen inte.
Du får lära dig att gilla glögg.
Du får lära dig att gilla glögg.
Re: Omstart av jäsning trots tillsatt jässtopp?
Pröva att söta upp lite mer och ha det som dessertvin?
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: 3 och 0 gäster