Observera

Du läser en tråd som är taggad med Labmaster. Detta är en föråldrad och felkonstruerad apparat som inte ger ren sprit. Om du planerar ett nybygge se till att inte bygga en labmaster. Läs mer i dessa trådar Destillationsteori och teknik och Kolonnbrännartyper

Vad gör min glögg

Glögg, sangria och andra recept för kryddade viner.
MrFinkel
Finjäsare
Inlägg: 97
Blev medlem: ons nov 07, 2012 8:01
Utrustning: Fet-Foa

Vad gör min glögg

Inlägg av MrFinkel »

Länge sedan jag var i på forumet, många nya användare ser jag :D

Mod får flytta tråden om den hamnat galet :thumbup:

Men nu till saken, jag gjorde en glögg med detta recept.
5L svagdricka
2kg socker
50gr söt jäst
500g russin
3 påsar kryddnejlikor
1 påse kardemummakärnor
3 kanelstänger
5cm ingefära
5st skalade potatisar.


Men nu efter 3 veckor när jag tappade det från jästkärlet till en 10L glasdamejeanne så smakar det ovanligt surt, lukten är där men smaken är som billigt rödvin...
Vad kan detta bero på, har det inte jäst ut tillräckligt, kan det behövas mer socker?

Mvh
MrFinkel
För att inte förvirra mer än nödvändigt.
Tidigare användare:
Raggarn_salen
Gubben_finkel
Häxbryggaren
Bryggare
Inlägg: 110
Blev medlem: tis jun 07, 2016 20:43

Re: Vad gör min glögg

Inlägg av Häxbryggaren »

Vad är OE ? En glögg ska väl vara rätt söt ca 30 0E kanske är lagomt. Glöggen behöver säkert mogna oxå kanske blir bra till nästa jul :wink:
Skyldig
Färsk jäst
Inlägg: 5
Blev medlem: tor dec 01, 2016 11:32
Utrustning: pot-stills

Re: Vad gör min glögg

Inlägg av Skyldig »

Vi gör vår glögg på 3 kg röda och 3 kg svarta vinbär, 8 kg socker och glögg kryddor. 25% åtminstone visar vinmätaren det, det blir den på 25L.
Smakar utmärkt fint.
latmasken
Brygguru
Inlägg: 4506
Blev medlem: tor sep 30, 2010 11:57

Re: Vad gör min glögg

Inlägg av latmasken »

25% kan man ju i princip inte uppnå genom jäsning, då måste du tillsätta nån sprit också?
Skriv svar

Återgå till "Kryddade viner"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 0 och 0 gäster