Länge sedan jag var i på forumet, många nya användare ser jag
Mod får flytta tråden om den hamnat galet
Men nu till saken, jag gjorde en glögg med detta recept.
5L svagdricka
2kg socker
50gr söt jäst
500g russin
3 påsar kryddnejlikor
1 påse kardemummakärnor
3 kanelstänger
5cm ingefära
5st skalade potatisar.
Men nu efter 3 veckor när jag tappade det från jästkärlet till en 10L glasdamejeanne så smakar det ovanligt surt, lukten är där men smaken är som billigt rödvin...
Vad kan detta bero på, har det inte jäst ut tillräckligt, kan det behövas mer socker?
Mvh
MrFinkel
Vad gör min glögg
Vad gör min glögg
För att inte förvirra mer än nödvändigt.
Tidigare användare:
Raggarn_salen
Gubben_finkel
Tidigare användare:
Raggarn_salen
Gubben_finkel
-
- Bryggare
- Inlägg: 110
- Blev medlem: tis jun 07, 2016 20:43
Re: Vad gör min glögg
Vad är OE ? En glögg ska väl vara rätt söt ca 30 0E kanske är lagomt. Glöggen behöver säkert mogna oxå kanske blir bra till nästa jul
Re: Vad gör min glögg
Vi gör vår glögg på 3 kg röda och 3 kg svarta vinbär, 8 kg socker och glögg kryddor. 25% åtminstone visar vinmätaren det, det blir den på 25L.
Smakar utmärkt fint.
Smakar utmärkt fint.
Re: Vad gör min glögg
25% kan man ju i princip inte uppnå genom jäsning, då måste du tillsätta nån sprit också?
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: 1 och 0 gäst