Observera

Du läser en tråd som är taggad med Labmaster. Detta är en föråldrad och felkonstruerad apparat som inte ger ren sprit. Om du planerar ett nybygge se till att inte bygga en labmaster. Läs mer i dessa trådar Destillationsteori och teknik och Kolonnbrännartyper

Nybörjare vin, inte varit helt lufttätt

Utrustning och teknik.
joel93
Färsk jäst
Inlägg: 8
Blev medlem: fre nov 25, 2016 16:39

Nybörjare vin, inte varit helt lufttätt

Inlägg av joel93 »

Hej! Började min första vinsats i tisdags. Sen märkte jag att det företaget jag beställt ifrån hade missat att skicka med en gummiplupp som jäsröret ska sitta i (visste inte att detta behövdes) Det har inte varit helt luftätt tills idag då jag fick den luftpluppen och nu bubblar det i jäsröret. Min fråga är om det kan ha börjat mögla eller dylikt då det inte varit luftätt i 3 dagar. Har något brunt vid kanterna, se bild. Tack för svar

http://imgur.com/HzhBkxZ
Pågående:
Svartvinbärsvin på Herrljungasaft 4,5l
Mjöd 5l
Apelsinjuicemäsk 2l
Morotsvin 5l
Cidersats: bulldog perfect pear 23l

Framtiden:
Rödbetssherry
Tomatvin
Risvin
Användarvisningsbild
Weinkeller
Brygguru
Inlägg: 3368
Blev medlem: ons jan 07, 2009 14:45

Re: Nybörjare vin, inte varit helt lufttätt

Inlägg av Weinkeller »

Troligen ingen fara så länge det inte åkt ner något otrevligt.
/Weinkeller
latmasken
Brygguru
Inlägg: 4506
Blev medlem: tor sep 30, 2010 11:57

Re: Nybörjare vin, inte varit helt lufttätt

Inlägg av latmasken »

Så länge det jäser så bildas det koldioxid som skyddar rätt bra, så det är nog ingen fara.

Det på bilden ser ut att vara skum och jäst.
joel93
Färsk jäst
Inlägg: 8
Blev medlem: fre nov 25, 2016 16:39

Re: Nybörjare vin, inte varit helt lufttätt

Inlägg av joel93 »

Toppen, då kan jag lugna mig! Tack för svar
Pågående:
Svartvinbärsvin på Herrljungasaft 4,5l
Mjöd 5l
Apelsinjuicemäsk 2l
Morotsvin 5l
Cidersats: bulldog perfect pear 23l

Framtiden:
Rödbetssherry
Tomatvin
Risvin
Häxbryggaren
Bryggare
Inlägg: 110
Blev medlem: tis jun 07, 2016 20:43

Re: Nybörjare vin, inte varit helt lufttätt

Inlägg av Häxbryggaren »

I början av jäsningen kan det till och med vara en fördel med lite extra syre för att jästcellerna ska föröka sig. En del rekomenderar till och med att köra uran jäsrör det första dagarna. Men det spelar säker roll vilken jäst man kör med hur känsligt det är?
Skriv svar

Återgå till "Utrustning och teknik för vinbryggning"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 3 och 0 gäster