Hej! Började min första vinsats i tisdags. Sen märkte jag att det företaget jag beställt ifrån hade missat att skicka med en gummiplupp som jäsröret ska sitta i (visste inte att detta behövdes) Det har inte varit helt luftätt tills idag då jag fick den luftpluppen och nu bubblar det i jäsröret. Min fråga är om det kan ha börjat mögla eller dylikt då det inte varit luftätt i 3 dagar. Har något brunt vid kanterna, se bild. Tack för svar
http://imgur.com/HzhBkxZ
Nybörjare vin, inte varit helt lufttätt
Nybörjare vin, inte varit helt lufttätt
Pågående:
Svartvinbärsvin på Herrljungasaft 4,5l
Mjöd 5l
Apelsinjuicemäsk 2l
Morotsvin 5l
Cidersats: bulldog perfect pear 23l
Framtiden:
Rödbetssherry
Tomatvin
Risvin
Svartvinbärsvin på Herrljungasaft 4,5l
Mjöd 5l
Apelsinjuicemäsk 2l
Morotsvin 5l
Cidersats: bulldog perfect pear 23l
Framtiden:
Rödbetssherry
Tomatvin
Risvin
- Weinkeller
- Brygguru
- Inlägg: 3368
- Blev medlem: ons jan 07, 2009 14:45
Re: Nybörjare vin, inte varit helt lufttätt
Troligen ingen fara så länge det inte åkt ner något otrevligt.
/Weinkeller
Re: Nybörjare vin, inte varit helt lufttätt
Så länge det jäser så bildas det koldioxid som skyddar rätt bra, så det är nog ingen fara.
Det på bilden ser ut att vara skum och jäst.
Det på bilden ser ut att vara skum och jäst.
Re: Nybörjare vin, inte varit helt lufttätt
Toppen, då kan jag lugna mig! Tack för svar
Pågående:
Svartvinbärsvin på Herrljungasaft 4,5l
Mjöd 5l
Apelsinjuicemäsk 2l
Morotsvin 5l
Cidersats: bulldog perfect pear 23l
Framtiden:
Rödbetssherry
Tomatvin
Risvin
Svartvinbärsvin på Herrljungasaft 4,5l
Mjöd 5l
Apelsinjuicemäsk 2l
Morotsvin 5l
Cidersats: bulldog perfect pear 23l
Framtiden:
Rödbetssherry
Tomatvin
Risvin
-
- Bryggare
- Inlägg: 110
- Blev medlem: tis jun 07, 2016 20:43
Re: Nybörjare vin, inte varit helt lufttätt
I början av jäsningen kan det till och med vara en fördel med lite extra syre för att jästcellerna ska föröka sig. En del rekomenderar till och med att köra uran jäsrör det första dagarna. Men det spelar säker roll vilken jäst man kör med hur känsligt det är?
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: 3 och 0 gäster