Observera

Du läser en tråd som är taggad med Labmaster. Detta är en föråldrad och felkonstruerad apparat som inte ger ren sprit. Om du planerar ett nybygge se till att inte bygga en labmaster. Läs mer i dessa trådar Destillationsteori och teknik och Kolonnbrännartyper

Aktiv torrjäst

Utrustning och teknik.
boozehacker
Finjäsare
Inlägg: 93
Blev medlem: lör sep 13, 2014 20:31
Utrustning: plastpåse

Aktiv torrjäst

Inlägg av boozehacker »

Hur brukar ni gå tillväga för att rehydrera er torrjäst - eller annan jäst för den delen. Temperatur, tidsintervall, Oechlevärden i musten ni tillsätter i, förjäsningsprocedurer osv.
Användarvisningsbild
ranald
Bryggmästare
Inlägg: 876
Blev medlem: lör aug 31, 2013 7:45
Utrustning: Glasdamejanner
Ort: Östergötland

Re: Aktiv torrjäst

Inlägg av ranald »

Det står ofta något på förpackningen om hur det ska göras. Ibland kan man hitta instruktioner för speciella jäster på tillverkarens hemsida.

Annars tar jag 3 dl vatten, 25C, pudrar över jästen, låter den sjunka 15min, rör om, låter den vara 15min till, och tillsätter musten.
Skriv svar

Återgå till "Utrustning och teknik för vinbryggning"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 7 och 0 gäster