mjölnarn skrev:Det blev följande:
7,5l svagdricka (Kopparbergs)
ca 450g russin
4dl juicekoncentrat (äpple/druva/tranbär, Garant)
2kg socker
ca 30g kanel (för mycket?)
20-30g nejlikor
10g kardemumma
ca 70g ingefära (färsk, strimlad)
zest och fruktkött från en apelsin (ej ekologisk men noga sköljd och lätt kokad, köttet filéat (onödigt?). Hade i fruktköttet mest för att slippa slänga det.)
2 små torkade chilifrukter
Tillsatte 2,5-3l vatten i sockerlag och juice. Trots detta blev totala volymen på nästan 13l. Misstänker att jag läst fel p.g.a skum.
Russinen hackades och kokades upp med socker och vatten. Gjorde en förkultur på fulvinjäst (noname, vit påse).
Oechsle vid start: 85°. Är det lite lågt tror ni? Får väl köra i mer socker om någon vecka tänker jag. Tänkte smaka av kryddningen då också. Misstänker att det behövs mer apelsinzest och kardemumma.
Intressant med chilifrukter? Hur tror du det påverkar allt? Bitig smak?