Hmma.. Som ni alla vet har jag ett mål att göra lite moonshine whisky och undrar om smakämnena i denna maskin som ändå har ganska låg temperatur verkligen följer med över i spriten.
Målet är att först fulstrippa den med en saftmajja (försöker använda mig av lagliga/svårt att upptäcka grejjer) och sedan köra den i plastisen för att få ut ungefär 40-45% Använda spiralisen är uteslutet då denna strippar bort alldeles för mycket
Är det möjligt
Följer smakämnen över?
Re: Följer smakämnen över?
Tyvärr inte. För låg temperatur för att föra med sig ämnen över.
En sup, två sup, sup allihopa!
- aqua vitae
- Admin
- Inlägg: 1917
- Blev medlem: tor jan 22, 2009 10:55
- Utrustning: Jäsrör
- Kontakt:
Re: Följer smakämnen över?
Riku har tidigare använt plastis som stripper för whiskymäsk, förmodar att det inte är bästa alternativet med det går att få med lite smak.
http://www.bryggforum.nu/viewtopic.php?f=23&t=2500
http://www.bryggforum.nu/viewtopic.php?f=23&t=2500
Re: Följer smakämnen över?
Härligt! då är det bara att köra igång tror jag.. Men jag har förlagt några grejjer, men det kan jag lätt köpa på PGWaqua vitae skrev:Riku har tidigare använt plastis som stripper för whiskymäsk, förmodar att det inte är bästa alternativet med det går att få med lite smak.
http://www.bryggforum.nu/viewtopic.php?f=23&t=2500
Tack grabbar för hjälpen
Re: Följer smakämnen över?
Problemet är att du får med för mycket smakämnen då du inte kan ta cuts med den. Du kommer infe att få dryckesklar dricka från en plastis.
Re: Följer smakämnen över?
Jag har gjort Whiskybas med Plastisen , iofs så fuskade jag upp % med Turbojäst och socker men basen som jag fick ur var tydlig smak från Ölmalten (Coopers Stout)som jag använde.
Nu vet jag inte till 100% hur basen ska smaka när man påbörjar lagringen men Whiskytonerna finns där absolut.
Tidigare så försökte jag destillera ur Whisky ur en "vanlig" Coopers lager ölsats vilket resulterade i dålig % och knapp smak så omdestillering gav liten mängd och obefintlig smak.
Nu vet jag inte till 100% hur basen ska smaka när man påbörjar lagringen men Whiskytonerna finns där absolut.
Tidigare så försökte jag destillera ur Whisky ur en "vanlig" Coopers lager ölsats vilket resulterade i dålig % och knapp smak så omdestillering gav liten mängd och obefintlig smak.
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: 4 och 0 gäster